Gyermekvédelmi / állami gondoskodásban nőttél fel, vagy utógondozói ellátásban részesülsz jelenleg?

 

Az SOS Gyermekfalvak áprilisban elindította ’Leaving Care’ („Kilépő fiatalok”) című nemzetközi projektjét. Ennek keretében 2 évig támogatjuk a gyermekvédelmi szakembereket és a fiatalokat abban, hogy gyakorlati tudást, eszközöket, módszertant kapjanak arra, hogy a gyerekek a lehető legfelkészültebben és önállóbban hagyják el a gyermekvédelmi gondoskodást.

Ahhoz, hogy ez a projekt jól megvalósuljon, nagyon fontos nekünk a véleményetek, és hogy hallatszódjon a hangotok!

A 2 év során létrehozunk egy online közösséget is, amelyben a kilépő fiatalok egymással, mentorokkal, szakemberekkel, volt állami gondozottakkal megbeszélhetik azokat a helyzeteket, kérdéseket, problémákat, amik a kilépés kapcsán foglalkoztatják őket: lakhatás, munkakeresés, tanulás, stb.

Érdekel? Részt vennél?

Írd meg nekünk, hogy miért csatlakoznál hozzánk, és mit üzennél szívesen a most kilépő fiataloknak, vagy a velük dolgozó gondozóknak! Írj május 21. reggel 9 óráig Boginak, a fiatalok koordinálásáért felelős munkatársunknak a boglarka.meggyesfalvi@sos.hu e-mail címre.

És amit mi ajánlunk? Új ismeretségek, részvétel egy fontos nemzetközi projektben és itthoni találkozókon sorstársakkal, fejlődési és esetleges karrierlehetőség; és legfőképp, hogy velünk hozzájárulhatsz egy pozitív változáshoz, részese lehetsz, hogy könnyebb legyen az állami gondozott fiataloknak az önállósodás folyamata!

Ha bármi kérdés felmerülne, akkor forduljatok hozzánk bizalommal e-mailben, vagy a 0620 376 14 02 –es telefonszámon!