Bianka 20 éves, most érettségizett, pár héten belül születik kisbabája. 14 évesen vették el vér szerinti szüleitől és került az SOS Gyermekfaluba nevelőszülőkhöz. Biankának most lesz igazi, „vér szerinti” családja.

Mikor kerültél be állami gondozásba és miért?
A szüleim nem tudtak rólunk megfelelően gondoskodni, mivel épp válófélben voltak, emiatt a testvéreimen és rajtam csattant az ostor. Részletesebben nem fejteném ki, mert anyukámmal azóta rendeződött a kapcsolatom és nem akarom megbántani a múltban történtekkel.

Mivel szeretnél foglalkozni?
Szívem szerint szociális munkás lennék, csak közbejött a családalapítás.

Babát vársz. Fontos neked a házasság?
A házasság számomra csak másodlagos dolog. Úgy gondolom, hogy egy hivatalos papírtól és egy jegygyűrűtől nem lesz boldog párkapcsolatom. Persze csodálatos dolog lehet, ha az ember életében ez bekövetkezik.

Hogy képzeled el az életedet 10 év múlva?
Sose tudom, hogy mi lesz velem 10 év múlva, évente változnak az érzéseim, vágyaim és céljaim. De remélem, hogy anyaként megállom a helyem és tisztességes, szeretettel teli gyermeket nevelek. És remélem azt is, hogy olyan munkát találok majd, amiben örömömet lelem.

Hol fogtok lakni?
Battonyán szeretnénk venni egy kertes házat. Azért döntöttem Battonya mellett, mert az én szívem odahúz, és úgy érzem, az én életem ott kezdődött el igazán.  A párommal költözöm össze a saját házamban. Ami az enyém, az az övé is.

Ki a legfontosabb ember az életedben, akiért mindenedet odaadnád?
Az édestestvéreim. Mikor elkerültünk Battonyára, nem volt szoros a kötelék közöttünk. Valamiért eltaszítottam magam mellől őket. A mai napig nem tudom, miért viselkedtem így velük és biztos fájt nekik. Nagyon bánom. Amióta külön váltak útjaink, nagyon sokat gondolok rájuk és hiányoznak. Interneten tartjuk a kapcsolatot,  ha meg tudom őket látogatni, elmegyek hozzájuk.

Ki az az ember az életedben, akitől a legtöbbet tanultál?
A nevelőanyukáimtól. A mai napig tartom a kapcsolatot Manyival és Olgi nénivel. És mikor találkozunk, mindig ellátnak hasznos tanácsokkal. De legfőképpen az ifjúsági házban tanultam rengeteget az ott dolgozó nevelőktől és vezetőktől.

Mitől féltél gyerekkorodban?
Nem volt mitől féljek, mert korábban nagyon sok atrocitás ért, ami komoly traumát okozott nekem. Sohase gondoltam volna, hogy megkapom azokat a dolgokat, amik egy átlagos ember számára normálisnak tűnnek.  Az ölelés, ami szívből jön számomra, felér a teljes boldogsággal.

Most mitől félsz a legjobban?
Az anyává válástól. Félek, hogy nem tudok mindent megadni a gyermekemnek. És itt nem a pénzbeli dolgokra gondolok. Annyira vágyom rá, hogy úgy nevelhessem fel a gyerekemet, hogy boldog legyen a saját családjában és tudja, rám és a páromra mindig számíthat, bármi történjék. Hogy a nehéz helyzetekben is tudjon alkalmazkodni az élethez. Ettől félek a legjobban, de igyekezni fogok, és mindig harcolni fogok a gyermekemért.

Mi volt a legmeghatározóbb óra az életedben?
Mostanában az, amikor elgondolkoztam azon, hogy milyen lesz az életem az SOS nélkül. Belegondoltam, hogy nem lesznek többé árnyékaim, akik lépten-nyomon követik az életem szakaszait és terelnek a jó irányba. Felnőtté kell válni. Kicsit ijesztő a gondolat. Be kell osszam a kis pénzem, amit majd a saját kezemmel kell megkeressek és minden hónapban rezsit kell fizetnem . Nem lesz, aki segít megcsinálni az adóbevallásomat. Belegondoltam, hogy önmagam ura leszek és vállalnom kell a felelősséget mindenért, amit kimondok vagy teszek.

 Ha egy órát visszahozhatnál az életedbe, mi lenne az?
Az az óra bármelyik év karácsonya lehetne. Nagyon szeretem a karácsonyt, mert ilyenkor mindig azokkal az emberekkel lehettem, akiket szeretek.

Mi hiányzik  a legjobban?
Ami a legjobban hiányzott az életemből, az az “összkomfortos” vér szerinti családi szeretet, de ez a múlté. A saját családom mostantól kárpótol.

Mikor voltál a legboldogabb eddig életedben?
Amikor megismertem a páromat. Benne megtaláltam a barátom, lelkitársam, szerelmem és a gyermekem édesapját.

Mikor voltál a legszomorúbb eddig életedben?
Mikor széthullt a vér szerinti családom.

Mit jelent neked az SOS?
Számomra az SOS az életem meghatározó eleme. Mindent megkaptam az SOS-től, amit csak nyújtani tudtak. Biztonságot, szeretetet, családot.

Októberben, amikor átállunk a téli időszámításra, mindannyian kapunk egy órányi időt a sorstól „ajándékba”. Az SOS Gyermekfalvak kampányában arra kéri az embereket, ajándékozzák ezt az egy órát – vagyis az egy munkaórának megfelelő bér összegét – az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekeknek. A Magyarországon több mint 30 éve működő alapítvány 400 gyereknek ad otthont, akikről a szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége vagy halála miatt kerül állami gondoskodásba. 

>>> ADOMÁNYOZZ MOST!