Az SOS gyerekek csak Veled lehetnek biztonságban!

Az SOS Gyermekfalvak igen jelentős mértékben adományokból tartja fenn magát és tud biztonságot adni közel 400 gyereknek.

A koronavírus néven terjedő COVID-19 járvány veszélybe sodorhatja a nálunk cseperedő 400 gyerek biztonságát is. A jelenlegi helyzet számtalan olyan vállalati szektort kezd tönkretenni, melyek adományaira nagyban számítunk. Sok ember már most elveszíti munkáját, közülük sokan adományozóink. Meglévő adományozóinkra épp ezért nagyobb szükség van, mint valaha!

A nálunk élő gyerekek egyszer már elveszítették a szüleiket. Tegyünk meg mindent, hogy ne legyenek újabb veszteségeik!

EZT CSAK A TE SEGÍTSÉGEDDEL TUDJUK MEGTENNI!

Bogiról sem tudtak a szülei megfelelően gondoskodni, súlyosan elhanyagolt körülmények közül került az SOS Gyermekfalvakhoz. Itt kapott új családot támogatóink adományainak köszönhetően. Azóta kiegyensúlyozott óvodás lett belőle, aki már nem fél, hogy örökre egyedül hagyják, amikor nevelőanyukája kimegy szobából.

Alapítványunkat a válság ugyanúgy érinti, mint a piaci szereplőket, hiszen egy ilyen nehéz időszakban sokan veszítik el a munkájukat és csökkenhet az adományozók száma. Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy feladjuk, hiszen Bogiról és a többi gyerekről ugyanúgy nap mint nap gondoskodnunk kell. Családjaink személyesen is nehéz helyzetben vannak. Bezártak az óvodák, iskolák, minden gyermek otthon van a következő hetekben, hónapokban. Ez jelentősen megterhel egy családot anyagilag és pszichésen is. Hogy miért?

  • A napi ötszöri étkezést most nem az óvoda/iskola biztosítja kedvezményesen, hanem a nevelőszülő. Akár 5-6 gyerek esetében is.

  • Most van aztán csak igazán szükség a vitaminokra, gyógyszerekre.

  • Az otthonoktatás miatt új eszközöket kell vásárolni: laptop, webkamera, erős wifi…

  • A gyerekek félnek, sokat kell ápolni a lelküket, hogy biztonságban érezzék magukat. A korábbi traumára most egy újabb trauma jött.

  • A nevelőszülő tanárrá válik. A tananyagot meg kell tanítania 4-5 gyereknek is egyenként. Közben le kell kötni az energiáikat is.

  • és még sok más teendő, amit ez a krízishelyzet okoz…….

SEGÍTS NEKÜNK, HOGY AZ SOS-NÉL NEVELKEDŐ KISZOLGÁLTATOTT GYEREKEK UGYANÚGY BIZTONSÁGBAN ÉREZHESSÉK MAGUKAT!

KÉRJÜK, A FIZETÉSI FELÜLET SEGÍTSÉGÉVEL ADJ ÚJ ESÉLYT AZ SOS GYERMEKFALVAKBAN ÉLŐ GYERMEKEKNEK!

Kapcsolat

BÁN HAJNALKA

egyéni adománygyüjtő
Tel: +36 1 301 3170
Mobil: +36 20 375 9796

e-mail:
adomanyinfo@sos.hu

SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa
Adószám: 18258772-2-43
Nyilvántartási szám: 9984
Közhasznúsági fokozat: közhasznú

Ha inkább banki átutalással szeretnél adományozni :

11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank

SWIFT: GIBAHUHB | IBAN: HU31

A megjegyzés rovatba írd be az „ONLINE” szót