Az SOS Gyermekfalvak etikus adománygyűjtő szervezet

Hitelesség, törvényesség, átláthatóság, nyilvánosság

Az SOS is csatlakozott a Vállalható Üzleti Kultúráért kezdeményezéshez

Az SOS Gyermekfalvak is csatlakozott a Bridge Budapest fontos kezdeményezéséhez, amellyel a céges világot formálja értékteremtő közösséggé. A Vállalható Üzleti Kultúráért olyan cégeket köt össze  melyek a teljesítményt és az értékteremtést tekintik a működésük valódi mércéjének. A csatlakozó cégek mind egyetértenek abban, hogy a piaci verseny ugyanúgy fejleszti őket, mint a win-win típusú üzleti együttműködések.
A Vállalható Üzleti Kultúráért közösség tagjai hisznek abban, hogy a teljesítményükkel más cégek számára is referenciaként szolgálhatnak, és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország egy jobban működő, versenyképes ország és még jobb hely legyen.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közhasznú szervezet, tagja az SOS-Gyermekfalu Nemzetközi Szövetségének, az SOS Kinderdorf Internationalnak.

Csak akkor remélhetjük, hogy az emberek adományaikkal támogatják az SOS Gyermekfalvakat, ha megbíznak a szervezetben.

Sok minden bizonyítja becsületes és eredményes munkánkat: a több mint 30 éves múlt Magyarországon, a több száz gyerek – ma már fiatal –, akit sikeresen felneveltünk, és az elismertség, amelyet sikerült elérnünk a hazai gyermekvédelemben.

Fontos számunkra az átláthatóság, ezért az SOS Gyermekfalvak az egyik alapító tagja az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének.

Ha részletesebben is érdekli ez a téma, görgessen lejjebb és tájékozódjon, mi minden biztosítja, hogy gazdálkodásunk tisztességes, és az Ön adománya a legjobb helyre kerül.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa könyvvizsgálatát a ASJ Audit Kft (1031 Budapest, Kazal utca 41.) végzi. A könyvvizsgálatok eredménye a Közhasznúsági jelentés, pénzügyi beszámoló & könyvvizsgálói záradék adott évi dokumentumaiban található, itt. Az Alapítvány gazdálkodását a Felügyelőbizottság ellenőrzi, tagjairól információ itt elérhető.

Átláthatóság Program

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületében részt vevő más civil szervezetekkel együttműködve útjára indította az Átláthatóság Programját.

A szervezet (személyes adatokat nem tartalmazó) irataiba, az Alapítvány működésével kapcsolatosan keletkezett iratokba az Alapítvány székhelyén bárki betekinthet, arról saját költségére másolatot készíthet. Az erre vonatkozó írásos kérelmére a Kuratórium a kérelem kézhezvételét követő 5 munkanapon belül köteles a kérelmezőt az iratbetekintés időpontjáról értesíteni. (ld. a jelenleg érvényes Alapító Okirat 11. oldalán a 9.7. pont)

> Adataink a Nonprofit Önarcképben

A civil munka értéktelenebb a többinél?

A civilek állandó megélhetési gondokkal küzdenek, a gyerek és kutyamentő szervezetek lefölözik az adományozókat, a magyar ember pedig még mindig sárga csekkel fizet. Gosztonyi Gáborral, a SOS Gyermekfalvak ügyvezetőjével beszélgettünk a civilek tevékenységének értékéről, az adományozási szokásokról és arról is, hogy miért alacsony fizetésért dolgoznak a civil szektorban.

>>> Tovább