Újabb tíz celeb Hollywood környékéről és a szórakoztatóiparból, akinek örökbefogadás útján lett gyereke. Rendhagyó családok és családalapítási módok!

Nicole Kidman és Tom Cruise

A sztárpáros 1990 és 2001 között élt házasságban. Rögtön gyereket akartak, és a fájdalmas kudarcok után gyorsan az örökbefogadás mellett döntöttek, Isabella lányuk 1992-ben, Connor fiuk 1995-ben érkezett. Isabella szülőanyja szcientológus volt, aki nem tudta vállalni a harmadik gyermekét. A színészpár 2001-ben elvált, mikor Nicole épp méhen kívüli terhes volt. A gyerekek az apjukkal maradtak, és ők is a szcientológus hitet gyakorolják. Bár meddőségi gondok miatt adoptáltak, érdekes módon a válás óta Tomnak és Nicole-nak is született vér szerinti gyereke. Tom Cruise-nak Katie Holmes színésznőtől született egy kislánya 2006-ban, azóta ők is elváltak. Nicole második férje Keith Urban énekes. Neki 41 évesen szült egy kislányt, második lányukat két évvel később azonban már béranya hordta ki.

Diane Keaton

A 70 éves színésznőnek több hírességgel volt viszonya, de sosem ment férjhez, gyereke sem született. Elég későn döntötte el, hogy örökbefogadás útján lesz anyává, előbb egy jó kapcsolatot szeretett volna, de ez nem következett be. Al Pacinóval való szakítása és apja halála döbbentette rá, hogy nem érdemes tovább késlekedni, így végül egyedül vállalkozott a családalapításra. 50 éves volt, mikor lánya, Dexter érkezett, és 55, mikor fia, Duke, mindketten kisbabaként. Az első örökbefogadás után nem sokkal Diane anyukáját Alzheimer-kórral diagnosztizálták. A színésznő alaposan átgondolta, mivel jár idős anyának lenni, és ezért is vállalt második gyereket, hogy a lánya ne maradjon teljesen egyedül. Diane egymaga nevelte fel a gyerekeket, de pár éve elismerte, jobb lett volna egy társsal közösen vinni a családot.

diane

Charlize Theron

A 41 éves, dél-afrikai származású színésznő két gyereket fogadott örökbe egyedülálló anyaként. Első gyereke, Jackson hosszas várakozás után 2012-ben érkezett Dél-Afrikából. A második gyermeket eredetileg barátjával, Sean Penn színésszel közösen tervezték adoptálni, és Sean Jacksont is a nevére vette volna, ám előbb szakítottak. A színésznő így egyedül vállalta 2015-ben kislányát, Augustot, aki az Egyesült Államokban született. Mindkét gyermek barna bőrű és kisbabaként érkezett.

Hugh Jackman

A 47 éves ausztrál színész húsz éve házas, felesége Deborra Lee-Furness. Eredetileg úgy tervezték, hogy a vér szerinti gyerekeik érkezése után örökbe is fognak fogadni, azonban nem így sikerült. Több lombik és két vetélés után úgy döntöttek, rögtön az adoptálás útjára lépnek. Két gyerekük érkezett, Oscar fiuk ma 16, Ava lányuk 11 éves. A színész nem titkolja, milyen fájdalommal jártak a meddőségi kudarcok, és megkönnyebbülés volt, mikor eldöntötték az örökbefogadást. Az ausztrál örökbefogadási rendszert túl bürokratikusnak és barátságtalannak találták, ezért honfitársukhoz, Cate Blanchetthez hasonlóan inkább Amerikában próbálkoztak. Mindkét gyerek kevert etnikumú, ezt szándékosan vállalta a házaspár, mikor megtudták, hogy még mindig a fehér babák a legkelendőbbek. Oscar ereiben afrikai, hawaii és indián vér is csörgedezik, Ava pedig német-mexikói származású. Mindkét gyereket újszülöttként adoptálták, Oscarnak a születésénél is jelen voltak. A házaspár hangos szószólója a nemzetközi örökbefogadás egyszerűsítésének.

Meg Ryan

Az 54 éves amerikai színésznőnek egy vér szerinti és egy örökbefogadott gyereke van. Fia, Jack Dennis Quaid színésszel való házasságából született 1992-ben. Aztán a házaspár elvált, és Meg 2006-ban egyedül adoptált egy 14 hónapos kislányt Kínából, Daisyt. A színésznő, bár a gyerekei különböző módon érkeztek, ugyanúgy szereti őket, nem tartja magát gyerekmentőnek, ő csak szeretett volna még egy kisbabát. Azt vallja, hogy egyedülállóként sokkal könnyebb a határokat megszabni és betartatni a gyerekkel, nem kell a másik szülővel is egyeztetni.

Julie Andrews

A 80 éves színésznőnek egy vér szerinti, két örökbefogadott és két mostohagyereke van. Lánya, Emma, 1962-ben született első férjétől, Tony Walton díszlettervezőtől. Julie második férje Blake Edwards rendező volt, aki két gyermeket hozott magával a korábbi házasságából, ők pár évvel idősebbek voltak Emmánál, és a színésznő az ő nevelésükben is aktívan részt vett. Közös gyermekük nem született, ezért a hetvenes évek közepén két vietnami árvát fogadtak örökbe. Amy két-, Joanna öthónapos volt, mikor magukhoz vették a háború vége felé. A két „sápadt, szomorú szemű” gyerek kivirult az új otthonban, Julie pedig visszavett a szerepléseiből, hogy teljesen nekik szentelhesse magát.

Steven Spielberg

A filmrendező-producer negyed évszázada él házasságban Kate Capshaw színésznővel, aki legismertebb alakítását az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben nyújtotta. A párosnak összesen hét gyermeke van, izgalmas felállásban. Egy-egy vér szerinti gyereket mindketten hoztak az előző házasságukból. Kate még a Spielberggel kötött házasság előtt egyedül adoptálta Theo fiát, akit később a férfi is örökbe fogadott. A házasságban három vér szerinti gyerekük született, és közösen is örökbe fogadtak egy újszülött fekete kislányt, Mikaelát.

stevenspielbergwifekatecapshawtakestrollhhljusoso08l

Michelle Pfeiffer

Az 58 éves színésznőnek egy örökbefogadott és egy vér szerinti gyereke van. 35 évesen, egyedül jelentkezett az örökbefogadásra, majd közben megismerkedett későbbi férjével, David E. Kelley forgatókönyvíróval. Mikor az újszülött kislánya, Claudia megérkezett, két hónapja voltak együtt. „Láttuk egymást szülőként, mielőtt a kapcsolatunk oda eljutott volna, és ez érdekes módon levette a nyomást rólunk, mint párról” – emlékszik vissza erre az időre Michelle. Hamarosan összeházasodtak, és a következő évben megszületett kisfiuk, John. David a kislányt is a nevére vette.

Actress Michelle Pfeiffer and children at the unveiling of her Hollywood Walk of Fame star during ceremonies in Hollywood

Calista Flockhart és Harrison Ford

A színészpár 2002 óta van együtt. Calista az előző évben, egyedülálló anyaként adoptálta Liam fiát, akinek csecsemőkorától jelen volt az életében Harrison. A 74 éves színésznek négy nagyobb gyereke van két korábbi házasságából, az 51 éves Calistának Liam az egyetlen gyereke. 2010-ben a pár össze is házasodott. Arról ellentmondóak a híresztelések, hogy Harrison hivatalosan is örökbe fogadta-e a kisfiút, de kezdettől közösen nevelik, a fiának tekinti, s azt vallja: most, nagypapakorban sokkal megy neki a gyereknevelés, mint ifjúkorában.

011110_flockhart_ford_liam_544_spl91933_009

Peter Falk

Az öt éve elhunyt színész két kislányt fogadott örökbe első feleségével, Alice Mayóval közösen, akivel 1960 és 1976 között voltak házasok. Jackie 1962-ben, Catherine 1971-ben született. Falk a válás után hamarosan összeházasodott Shera Danese színésznővel, akivel haláláig együtt élt. A lányuk az anyjukkal maradtak. Catherine – aki egyébként magánnyomozó lett – az utolsó években sokat harcolt apja második feleségével, hogy az Alzheimer-kórban szenvedő színésszel találkozhasson. Nagy bánatára a temetésre sem hívták meg. Falk halála után egy alapítványt is létrehozott azt elérendő, hogy az idős és magatehetetlen rokonokkal való kapcsolattartást ne korlátozhassák a gyámok.

peter-family-w-girls-ce2-smoo-cont-4h