Bántalmazó elől menekülni. Utcára kerülni télvíz idején.

Olyan krízisek, amikor egy gyermek veszélybe kerül.

Állj mellénk, hogy ne veszítsék el a szüleiket! Lépjünk időben!

 

Juli minden zajra összerezdült, minden érintéstől felszisszent, amikor anyukájával bekerült a Kuckóba. Apjuk érzelmi és fizikai bántalmazása elől menekültek. Juli a száját összeszorítva bújt a takaró alá, remegve tettette, hogy alszik. Az édesanya és az SOS szakembereinek hatására végül megnyílt, kiszakadt az eltitkolt története, amiről eddig senki sem tudott. Mert szégyellte. A kislányt apja szexuálisan is zaklatta. Az édesanya nem omlott össze: mert már nem volt egyedül. Az SOS mellette állt, mindenben támogatta. Az anya rendőrségi feljelentést tett, bírósági kihallgatásra járt, munkainterjúkra, elkezdett dolgozni, a kislányát orvosi vizsgálatokra hordta, beíratta óvodába. 10 hónapig éltek a Kuckóban, most elindulnak az önálló élet felé. Megerősödve, bántalmazó kapcsolat nélkül. A karácsonyt már saját lakásban töltik, békében, biztonságban.

Az SOS Kuckó programja családi krízishelyzetekben nyújt segítséget, hogy a gyermek családból történő kiemelése elkerülhető legyen. Ilyen krízis lehet a munkahely, lakás elvesztése, egy hosszantartó, súlyos betegség, vagy családon belüli erőszak. A Kuckó szakemberei életvezetési, anyagi, pszichés támogatást, biztonságos otthont nyújtanak a családoknak, amíg életkörülményeik rendeződnek.

A Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthona a családi krízishelyzetekre ad megoldást. Julit és édesanyját az SOS csapata biztonságos otthonnal, pszichológiai-, mentálhigiénés-, életvezetési tanácsadással, ruhával, gyógyszerekkel támogatta.

 

A gyűjtés célja:

További családok szorulnak segítségre. Adományozz, hogy a gyerekek alapvető szükségleteit biztosítani tudjuk!

A családok általában mindent maguk mögött hagynak, a tárgyaikat, az emlékeiket, az egész életüket. Sokszor egyetlen ruhában érkeznek. Egy család teljeskörű ellátása a bekerüléskor – kezdő ruhatár, az iskolai felszerelések, a tisztálkodó szerek, gyógyszerek, bérlet, kicsiknek pelenka, tápszer, étkezés stb. – kb. 300.000 forint.

 

SEGÍTESZ? 

https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/3120