Helyettesítő nevelőszülő - Kecskemét

Mit jelent helyettesítő nevelőszülőnek lenni az SOS-gyermekfalvakban?
Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa helyettesítő nevelőszülői feladatok ellátására jelentkezőket keres, akik a gyermekfaluban élő nevelőszülőknek segítenek, ill. helyettesítik őket a pihenőnapjaik és/vagy továbbképzéseik alkalmával.
Az SOS Gyermekfalvak otthont nyújtó ellátást biztosító nevelőszülői hálózat. Egy-egy gyermekfaluban 10-12 család él, külön család házban. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek ellátásáért közvetlenül a nevelőszülők tartozik felelősséggel. Egy családban nevelőszülőként 5-6 gyermek neveléséről gondoskodnak. A testvérek együtt, egy családban kerülnek elhelyezésre, segítve kötődésüket, megőrizve összetartozásukat.  

A nevelőszülők biztonságos otthont és családi mintát nyújtanak a náluk elhelyezett gyermekek számára, biztosítják a gyermekek egészséges fejlődését és ezzel egyidejűleg a vérszerinti családdal való kiegyensúlyozott kapcsolattartást. A nevelőszülő távollétében (szabadság, továbbképzések esetén) a helyettesítő nevelőszülők veszik át ezeket a feladatokat.

Főbb feladatok:

 • Segíti és támogatja a nevelőszülőt a nevelési-gyermekgondozási-háztartási feladatok ellátásában
 • Szükség esetén ellátja gyermekek képviseletét (a nevelőszülővel való előzetes egyeztetés alapján) a szülői értekezleteken, fogadóórákon, iskolai programokon. 
 • Gondoskodik a gyermekek (egészséges) étkezéséről, segíti a gyerekeket az iskolai feladatik elvégzésében.
 • Folyamatosan kapcsolatot tart a nevelőszülőkkel, gyermekvédelmi szakemberekkel a családnál ellátandó feladatok és a várható események kezelésének érdekében; továbbá a gyermekről gondoskodó, oktató intézményekkel, klubokkal, tehetséggondozó csoportok vezetőivel, fejlesztési szakemberekkel;
 • Megjelenésével, magatartásával, beszédével és munkavégzésével pozitív, követendő példát mutat.
 • Részt vesz a gyermekfalu központi programjaiban, szervezési, végrehajtási munkálatokat, gyermekkíséretet, gyermekfelügyeletet is ellát.
 • Közreműködik a gyermekfalu vendégeinek fogadásában, a gyermekfalu általános rendjének fenntartásában. 
 • A helyettesítő nevelőszülő havonta 18 napot dolgozik, melyből 2-szer 5 napot a gyermekfaluban dolgozik, bent is alszik. 

Elvárt tapasztalat:

 • Legalább középfokú iskolai végzettség
 • Büntetlen előélet 
 • Fizikai és lelki állapota, valamint a körülményei alapján alkalmas gyermekek egészséges fejlődésének biztosítására és gondozására
 • Elhivatottság, hogy segítsen a sérülékeny, kiszolgáltatott gyerekeknek. 

A munkavégzés helye:

Kecskeméti Gyermekfalu

Amit ajánlunk:


Az új munkatárs értékes és fontos feladatokat láthat el, a gyermekekkel való érdemi kapcsolatot alakít ki. Az alapítvány felől megbecsülést és versenyképes fizetést kap, részt vehet szakmai és egyéb- neveléshez kapcsolódó képzéseken. Tagjává válik egy kitűnő nevelőszülő- és szakember közösségnek, lehetősége nyílik színvonalas programokon (kirándulásokon, koncerteken stb.) való részvételre.  Valóban segít azoknak a gyerekeknek, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Egy nemzetközi alapítvány munkatársává válik, annak a közösségnek a tagjává, amely a világ 134 országában jelen van. Ha úgy érzi, hogy a fenti leírás Önre illik, akkor kérjük, hogy a munkakör megjelölésével küldje el jelentkezését a kecskemet@sos.hu email címre. Érdeklődni lehet: 36 7 650 0581