Örökbefogadás

Ha örökbefogadással kapcsolatosan érdeklődnél, kérlek, az illetékes Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz fordulj. Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülői hálózatot tart fenn, örökbe adásban nem illetékes. További hasznos információkat találhatsz a témában ezen az oldalon: www.orokbe.hu. Ha ilyen irányú kérdéseid lennének, kérlek, NE nekünk írj.

Nevelőszülői munka

Ha érdeklődsz a nevelőszülői munka iránt, jelentkezésedet adataid megadásával az alábbi oldalon keresztül teheted meg: www.sos.hu/neveloszulo

A nevelőszülőséggel kapcsolatos részletes feltételeket és juttatásokat ugyanitt találod meg. Ha nem találsz minden kérdésedre választ, abban az esetben ide írj.

Önkéntesség

Ha magánszemély vagy és szívesen lennél az önkéntesünk, ezen az oldalon keresztül jelentkezhetsz: https://www.sos.hu/igy-segithetsz/onkentesseg/ Minden felmerülő lehetőségre a regisztrált jelentkezőknek adunk információt.

Céges önkéntesség

Ha tárgyi adományt szeretnél felajánlani, kérlek, vedd figyelembe, hogy az SOS nem az a szervezet, amely rászoruló családokat vagy gyerekeket segít tárgyi adományokkal. Mi nevelőszülői hálózatot tartunk fenn, ahol a már állami gondoskodásba vett gyerekek nevelkednek élhető körülmények között.

Azt is vedd figyelembe, hogy nálunk 82 család, közel 400 gyermek él, nem tudunk csak néhánynak kedvezni közülük. Az adományok szállítására, szétválogatására humán erőforrásunk nincsen, mivel alapvetően más célokért dolgozunk.

Ha még mindig úgy érzed, értékes/hasznos dologgal szolgálhatsz a nálunk nevelkedő családok számára, keress minket az alábbi elérhetőségen:

Sajtó

Amennyiben újságíró vagy, keresd sajtókapcsolatokért felelős kollégánkat: gabriella.varro@sos.hu