Szeretnéd támogatni az SOS gyerekek érdekében végzett munkánkat?

Van szabadidőd, amit szívesen töltenél hasznos tevékenységgel?

Csatlakozz önkéntes csapatunkhoz!

Szabadidőddel, szakértelmeddel és tapasztalatoddal Te is segíthetsz abban, hogy stabil hátteret és szerető gondoskodást nyújtsunk az SOS-nél nevelkedő gyermekeknek.

Önkénteseink jellemzően a Koordinációs Iroda munkáját segítik szakmai anyagok fordításával, adminisztratív feladatok ellátásával, illetve a kollégáinknak nyújtott coaching tevékenységgel. A nevelőszülőknél felnövő gyermekek számára igyekszünk háborítatlan, nyugodt környezetet biztosítani, ezért önkénteseink általában nem kapcsolódnak közvetlenül a gyermekekkel. Kivételt képez ez alól online korrepetálási programunk, amelynek során önkéntesek segítik a tananyag megértését, a gyermekek iskolai teljesítményének javítását.

Az aktuális önkéntes lehetőségeket a https://www.sos.hu/karrier/  oldalon és az önkéntes közösség Facebook csoportunkban tesszük közzé, amelyhez te is csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/groups/SOS.Gyermekfalvak.Onkentes.Kozosseg

Az önkéntes munka megkezdése előtt a jelentkezők egy online képzés keretében megismerik szervezetünk működését, az önkéntesség kereteit, valamint a konkrét feladatokat. A képzés után önkéntes szerződést kötünk, amely szabályozza az együttműködés alapvető szabályait, továbbá az adatvédelmi és etikai kérdéseket. Az online korrepetálóktól erkölcsi bizonyítványt kérünk. (ami az ügyfélkapun ingyenesen, pár perc alatt letölthető)

Köszönjük érdeklődésedet, reméljük, hamarosan Téged is az önkéntesek csapatában üdvözölhetünk!

Értük dolgozunk:

Önkéntesként segítenél? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Fazekas Dóra

önkéntes koordinátor

Dora.Fazekas@sos.hu