A szülők nélkül maradt gyerekeknek nevelőszülőknél családot biztosító SOS Gyermekfalvakat mostantól Bitcoinnal és Etherrel is lehet támogatni.

 

A kriptopénzek, mint alternatív fizetőeszközök most hódítanak teret maguknak a világban, és nagy lehetőséget jelentenek egy civil szervezet számára is. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad nevelőszülői családot, akik nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt került az SOS-be, ahol pszichológus, fejlesztőpedagógus és a szakemberek a nevelőszülővel közösen azon dolgoznak, hogy a gyerekek visszakapják a gyerekkorukat és kiegyensúlyozott, egészséges felnőtté válhassanak. A kriptovaluták egyik nagy előnye, hogy CoinCash támogatásának hála, átváltása díjmentesen zajlik, így a támogatók adományainak teljes összege hiánytalanul jut el a civil szervezethez, ráadásul átláthatóvá is teszi az adományokat.

„A kriptovaluták segítségével közhasznú alapítványként transzparensek maradunk támogatóink számára, támogatóink nyomon követhetik, hogy mi történik pontosan a befizetéseikkel. Nekünk, mint non-profit vállalkozásnak nagyon fontos stratégiai pont az áttekinthetőség, és ehhez tökéletesen illenek a blokklánc technológiát használó kriptovaluták. A kriptovalutákkal az adakozóink számára az is lehetségessé válik, hogy teljesen anonim módon adakozzanak. Illetve az is fontos előny, hogy ezáltal megtakaríthatunk olyan szolgáltatásokat is, mint a levelek, telefonhívások vagy a hírlevelek, és mindezeket a gyerekekre fordíthatjuk” – mondja Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adományozási igazgatója.

„Az SOS Gyermekfalvak ily módon való támogatása az első magyarországi közhasznú felhasználása a Bitcoinnak és a virtuális fizetőeszközöknek. A CoinCash örömmel vállal szerepet ebben a kezdeményezésben, hiszen a termékek vásárlása, nemzetközi átutalások és a rövid, illetve hosszú távú befektetések mellett a karitatív adományozás egy új, mindennapi felhasználási területe lesz a Bitcoinnak és Ethernek végre hazánkban is. Bízunk abban, hogy mindez  akripotvaluták elfogadottságának, illetve használatának terjesztésében fontos mérföldkő lehet. Reméljük, hogy az SOS Gyermekfalvak mintaértékű innovatív hozzáállását a közeljövőben több közhasznú szervezet is követni fogja” – mondta el Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu ügyvezetője.

 

A CoinCash egy 2016-ban alapított magyar fintech start-up, amely elsősorban kriptovaluta váltással foglalkozik. A CoinCashnél a Bitcoinnal együtt már összesen 50 kriptovalutát (altcoinokat) lehet venni és eladni, banki átutalással vagy készpénzért. A szolgáltatás legfőbb előnye, hogy gyorsan és kényelmesen lehet többek között forintért kriptovalutához jutni. Jelenleg Magyarország legnagyobb kriptovaluta ATM hálózatát is a CoinCash üzemelteti Budapesten és több vidéki városban.