Az SOS Gyermekfalvak a gyermekvédelemben élő fiatalok önálló életkezdését szeretné segíteni programjával. Az SOS olyan online teret hozott létre, amelyben a fiatalok mérvadó piaci szereplőktől kaphatnak tanácsokat munkakereséssel, munkaerő-piaci kérdésekkel kapcsolatosan.

Még lehet csatlakozni ahhoz a programhoz, amelynek keretében a gyermekvédelemben élő fiatalok kaphatnak támogatást a munkaerő-piacra való kilépéshez. Naponta 7 fiatal kerül ki a gyermekvédelmi gondoskodásból, és kezdi meg önálló életét. Ezek a fiatalok gyakran felkészületlenül, szülői támogatás és megfelelő háttér nélkül kell, hogy boldoguljanak. Az SOS Gyermekfalvak két éves projektjében a gyermekvédelmi rendszert elhagyó fiatalok helyzetére hívja fel a figyelmet és arra, hogy esetükben mennyire fontos az önálló életre való felkészítés. Az Európai Bizottság finanszírozásával, 6 ország együttműködésében megvalósuló program célja a gyermekvédelmi szakemberek képzése, hogy megfelelő szemlélettel és tudással támogassák a gyerekek önállósodását, illetve támogató közösség kiépítése a kikerülő fiatalok köré.

A létrehozott online térben a gyermekvédelemből kikerülő fiatalokat különböző cégek képviselői mentorálják a projekt ideje alatt. A mentorálás célja, hogy megkönnyítse a fiatalok elhelyezkedését a munkaerő-piacon, olyan információkkal lássa el őket, amelyek segítenek a munka találásban, munkainterjúra való felkészülésben, pályaorientációban és az önálló életkezdésben.

Az online csoportba jelentkezni lehet az alábbi címen: szonja.muth@sos.hu