VIRÁG HÁROM HÓNAPOSAN VESZÍTETTE EL ANYUKÁJÁT

A fiatal pár már nyolc éve együtt volt, de nem szerettek volna gyereket, mert tisztában voltak vele, hogy sem egészségi állapotuk, sem nehéz életkörülményeik miatt nem tudnák felnevelni. Amikor kiderült, hogy az anyuka mégis kisbabát vár, bement a családsegítőbe, és elmondta, szeretné nevelőszülőkhöz adni leendő gyermekét.

Virág így került Judithoz, aki az SOS Gyermekfalvak nevelőszülője. Az anya rendszeresen látogatta a kislányt, a tavaly karácsonyt is együtt töltötték még. Ám egy márciusi éjszakán Virág anyja lefeküdt aludni, és nem kelt fel többé. Szívelégtelenségben halt meg. Harmincöt éves volt. Az apa a karantén óta már háromszor is találkozott a csöppséggel. Jó látni, ahogy örülnek egymásnak. Virág kacag, az apuka pedig nyugodt, mert tudja, hogy kislánya jó kezekben van, amíg ő igyekszik az életét rendbe tenni.

Az első találkozásról Judit így mesél:

„Soha nem felejtem el, amikor odaértünk a kórházba, és kinyitották az ajtót. Egy apró, pisze orrú, kék szemű kislány feküdt az ágyacskában. Nála szebbet még nem láttam. Szinte az első pillanattól fogva egymásra hangolódtunk.”

„MOST ÉRTEM MEG ARRA, HOGY NEVELŐSZÜLŐ LEGYEK” – meséli Judit.

„A válásom után egy női fitneszterem alkalmazottja, majd tulajdonosa lettem. Életemben többször felmerült a gyermekvállalás kérdése. Amikor döntenem kellett, hogy anya leszek, vagy a vállalkozásomat építem, az utóbbi mellett döntöttem.
Egy napon felhívtam egy régi ismerősömet, aki az SOS Gyermekfalvaknál nevelőszülői tanácsadó. Az ő javaslatára elmentem az nyílt napjára, ahol sok érdekes dolgot hallottam, és annyira fellelkesültem, hogy befizettem a nevelőszülői tanfolyamra. Valahogy éreztem, hogy ez az én utam. Elvégeztem a három hónapos képzést, és vártam a csodát. Ami Virág személyében meg is érkezett!”

EGY RÉGI-RÉGI DAL

„Márciusban Virágnak volt egy nagyon nyűgös időszaka” – meséli Judit. „Mindent elkövettem, hogy megnyugtassam, de semmi nem hatott, majd a Youtube-on elindult Justin Bieber Baby című dala, és a kislány azonnal abbahagyta a sírást, elkezdett örömködni. Mind a mai napig, ha meghallja ezt a számot, ujjong. Amikor az apukájának ezt elmeséltem, teljesen ledöbbent, ugyanis ez a szám volt Virág anyukájának kedvence.”
Virág az anyaméhben bizonyára sokszor hallotta ezt a dalt, így amikor az újra megszólalt, az ismerős dallam megnyugtató érzéseket ébresztett benne.

Virág boldogsága, további életének alakulása rajtunk is múlik.
Kérjük, lehetőségedhez mérten segíts, hogy mindent megadhassunk neki!!

Ha banki átutalással szeretnél adományozni:

11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank

SWIFT: GIBAHUHB | IBAN: HU31

A megjegyzés rovatba írd be az „VIRAG” szót

Kapcsolat

BÁN HAJNALKA

egyéni adománygyűjtő
Mobil: +36 20 375 9796

e-mail:
adomanyinfo@sos.hu

SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa
Adószám: 18258772-2-43
Nyilvántartási szám: 9984
Közhasznúsági fokozat: közhasznú