Örülünk, hogy velünk ünnepelte az SOS Gyermekfalvak 70 éves születésnapját!

Az eseményen készült képeket és videókat lentebb tekintheti meg.

További információ:

Mormer Csilla
csilla.mormer@sos.hu

R. Dobó Andrea
andrea.dobo@sos.hu

Tűzoltó legyen vagy katona?

Amikor elköltöztél otthonról, kit hívtál fel, ha háztartással kapcsolatos kérdésed adódott? Ha kétségeid voltak? Biztos a szüleidet…

A gyermekvédelemben élő fiataloknak nincs kit felhívni. Nincs hova haza menni. Egyetlen esélyük van. Nem ronthatják el.

 Mit adhatnál nekik?

Programokat, amik támogatják pályaválasztásukat és elhelyezkedésüket.

Fogadj örökbe egy családot!

Marika  25 gyereket nevelt már fel, most épp négyet nevel. Évente 1,5 millió forintba kerül a rezsije, és ugyanennyibe a gyerekek fejlesztése. Hetente 13 doboz tejet vesz, 150 palacsintát süt. Marika családja egy a 75 SOS, „átlagos” nevelőszülői családból.

Mit adhatnál nekik?

„Fogadj örökbe” egy családot és támogasd mindennapjaikat!

Én házam, én váram

Mielőtt egy gyerek kilép a nagybetűs életbe lehetőséget adunk neki, hogy utógondozói lakásban kipróbálhassák az önálló életet, az SOS-szakemberek támogatása mellett.

Mit adhatnál nekik?

3-4 fiatal számára alkalmas lakás átalakítása, festése, felújítása

Élmény veled

Az SOS-ben élő gyerekek velünk látják először a Balatont, ülnek vonaton, utaznak más városokba, eszik meg első fagyijukat vagy épp mennek táborozni.

Mit adhatnál nekik?

Egy nevelőszülői családban akár 5-7 gyereknek is kell biztosítani ezeket az élményeket. Az SOS-ben közel 400 gyermek várja, hogy a szünetek valami különlegesről szóljanak.

Gyereknevelési kérdések? Fordulj hozzánk!

Szülőként rengeteget aggódunk. Traumatizálja a gyerekeket a válás, egy haláleset a családban, az iskolaváltás, egy iskolai kortárs zaklatás?

Mit ajánlunk?

Eszközt a szülőknek, hogy könnyebben megértsék a gyerekek sérelmeit, traumáit, a gyerekek lelki világát. Képzéseinken munkatársaik megismerkedhetnek a trauma-tudatos neveléssel és a gyermekjogokkal.