Az idei évben a frissen lezárt szeptemberi adatok alapján továbbra is kedvezően alakultak az alapítvány pénzügyi mutatói. Ennek köszönhetően szeptember elején sikerült a munkatársaknak és a kedvezményezetteknek plusz kifizetéseket utalni a betervezett összegeken felül.

Szeptember végéig 101%-át költöttük el az időszakra betervezett költség keretösszegnek, míg bevételi oldalon jóval a terveink felett (123%) érkeztek be a helyi bevételek. A többletbevételeink túlnyomó része az adománygyűjtés különböző csatornáin keresztül folyt be, emellett a normatív állami támogatás mértékét is érdemben megemelték erre az évre. 

Jelenleg a 2023. évi költségvetés összeállításán dolgozunk. A költségvetésnél nagy kihívást jelent a növekvő infláció lekövetése és a közmű díjak emelésének hatékony kezelése. Külsős energetikai szakértő bevonásával dolgozunk az alapítvány számára elérhető legkedvezőbb közmű díjak elérésén.

Működtetési vonalon is mozgalmas hónapok vannak mögöttünk, a napi feladatokon túl jelentős beruházási és karbantartási célok valósultak meg. Ezek közül kiemelkedő a Gát utcai épület teljeskörű felújítása. A megújult, irodává alakított épületet pár hete vették birtokba a kecskeméti munkatársak. A helvéciai fiatalok számára is fel lett újítva az egyik családi ház a Vízmű utcában, egy mellette levő családi házba pedig azok a fiatalok költöztek be, akiknek most újítják fel az önkormányzati garzonlakásait a Széchenyi sétányon. A fiatalok számára kialakított garzonok birtokbavétele és a beköltözés jövő év elejére várható.