Küldetésünk

A gyermekek egészséges fejlődése érdekében őket értő és segítő családokat formálunk. Segítjük a gyermekeket és fiatalokat eredményes életkezdésükben és jövőjük kialakításában. Részt vállalunk közösségeik fejlesztésében.

Minden gyermeknek joga van szeretetben és tiszteletben felnőni. Sajnos azonban sok gyermek elveszíti otthonát haláleset, elhanyagolás, fizikai és érzelmi bántalmazás, vagy a család széthullása következtében.

Az SOS Gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Célunk, hogy gondozásunkban a gyermekek szeretetben, tiszteletben nőjenek fel, és kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké váljanak.  A gyerekek családi házakban nőnek fel, ahol a vér szerinti testvérek együtt maradhatnak. Az SOS Gyermekfalvak politikai és felekezeti elkötelezettségtől mentes civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyerekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete.

Alapelveink:

  • A munkánk középpontjában a gyermek fejlődése áll gondoskodó családi környezeteben
  • Erősítjük a gyerekeket és családokat támogató közösségeket, rendszereket
  • A gyermek legfőbb érdeke az alapja döntéseinknek és tevékenységeinknek
  • A gyerekeket bevonjuk a sorsukat érintő megoldások megtalálásába

Értékeink:

Az SOS Gyermekfalvak munkája négy alapelven nyugszik. Minden gyermeknek szerető szülőre van szüksége; legjobb, ha testvérei között, biztonságot nyújtó családias környezetben nő fel a gyermekfalu segítő közösségén belül.

Bátorság
A gyermekvédelmi gondoskodás hagyományos keretein túllépve továbbra is úttörő szerepet vállalunk az innovatív gyermekgondozás területén.

Elkötelezettség
Elhivatottak vagyunk az iránt, hogy gyermekek generációit segítsük hozzá a jobb élethez. Hosszú távú kapcsolatokat alakítunk ki adományozóinkkal és a helyi közösségekkel.

Bizalom
Hiszünk egymás képességeiben és lehetőségeiben. Támogatjuk és tiszteljük egymást, olyan környezetet hozunk létre, amelyben feladatainkat bizalomtól övezve oldjuk meg.

Pénzügyi átláthatóság
Nemzetközi szervezetként 1949 óta, sikerül kivívni és megtartani az adományozók és partnerek bizalmát. Minden rendelkezésünkre álló pénzforrást felelősségteljesen használunk fel.