Recode your life

2022-ben új programot indított az SOS Gyermekfalvak hátrányos helyzetű gyerekeknek, hogy növelje tanulási motivációjukat és megfelelő készségek elsajátításával segítse későbbi munkaerő-piaci kilépésüket.

Az SOS Gyermekfalvak 400 gyereknek tud családot adni nevelőszülőknél. Olyan gyerekeknek, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Egytől egyig súlyos traumákkal érkeznek az SOS-be. Korábbi életkörülményeik, a szegénység és következményei, az elhanyagolás miatt számos fizikai és képességbeli lemaradásokkal küzdenek, ezen próbálnak az SOS szakértői, a nevelőszülők és mi is változtatni.

Az SOS Gyermekfalvak most olyan programot indított, ahol az állami gondoskodásban élő, illetve hátrányos helyzetű gyerekeknek kínálunk angol és programozás, illetve kompetencia- és személyiségfejlesztő foglalkozásokat. Kifejezetten olyan gyerekeket keresünk, akiknek nehézségeik vannak a tanulásban, küzdelmes nekik az iskolarendszerben bent maradni. Az 1 éves programban összesen 100 fő SOS-es és SOS-en kívül élő gyermek vesz részt. A program során azt szeretnénk elérni, hogy ők is visszakapják a tanulási motivációjukat. Olyan használható tudást adunk nekik, amivel könnyebben kiléphetnek a munkaerőpiacra. Szeretnénk, ha a program segítségével olyan gyerekek is újrakódolnák a bennük rejlő képességeket és lehetőségeket, akikhez eddig nehezen vagy egyáltalán nem találtuk a kulcsot.

A program megvalósítója meghívásos pályázat útján a Global Human Dignity Foundation.