SOS Gyermekfalu Orosháza

Az első SOS gyermekfalu a kelet-európai országok közül Battonyán jött létre 1983-ban.

2015 egy fontos mérföldkő az SOS működésében: a battonyai gyermekfalu Orosházára költözött és ezzel létrejött az első magyarországi integrált gyermekfalu.

Az átalakítás célja volt, hogy a gyerekek életszerűbben, a város vérkeringésébe bekapcsolódva, nem SOS-es gyerekek és családok szomszédságában nőjenek fel. A családok Orosházán a városban szétszórva, már nem egymás mellett élnek, hanem különálló családi házakban, miközben megkapják a gyermekfalvakban nyújtott szakmai támogatást is.

Orosházán és környékén jelenleg 58 gyerek nevelkedett nevelőszülőknél.

Családmegerősítő programunkban Orosházán

2016-ban szülői kompetenciákat megerősítő foglalkozásokat tartottunk, például gazdasági ismeretek, konfliktuskezelés, gyermeknevelés témakörökben.

Ifjúsági Ház – Szeged

Az IH-ban már lazább, az életkoruknak megfelelőbb keretek között, de még mindig az SOS támogatása és a nevelők ellenőrzése mellett élhetnek.

Magyarországon az első gyermekfalu 1986-ban nyílt meg Battonyán, majd 2015-ben átköltözöttt Orosházára. Ezzel létrejött az első integrált gyermekfalu.

Orosházi hírek

Nálunk járt az osztrák nagykövet

Nálunk járt az osztrák nagykövet

Elisabeth Ellison-Kramer Ausztria budapesti nagykövete hétfőn az orosházi SOS Gyermekfaluba látogatott. A mindenkori osztrák nagykövet egyben az SOS Gyermekfalvak jótékonysági nagykövete is, így szoros kapcsolatot ápol a magyarországi SOS Gyermekfalvakkal. A látogatás...

Orosházi állások

KAPCSOLAT

T +36 68 681 027
oroshaza@sos.hu

 5900 Orosháza, Bajcsy-Zsilinszky utca 11.