SZÜLŐSEGÍTÉS ÉS ÖNISMERETI workshop ONLINE
SEGÍTSÉG A LEGNEHEZEBB CSALÁDI PILLANATOKRA

Sír a csecsemő, hisztizik az ovis, magába fordul a kamasz.
Kétségbe vagy esve, mert nem tudod, hogy segíts neki? Nem is érted, mi zajlik bennük.
Hogyan kezeljük azokat a kríziseket, amit egy haláleset, válás, költözés, betegség okoz?

Az SOS Gyermekfalvak szakemberei közreműködésével nyújt most segítséget a szülőség minden szakaszára. Az online előadás és önismereti kisokos a szülőket, nagyszülőket és gyerekekkel foglalkozó szakembereket támogatja abban, hogy jobban tudják segíteni a gyerekeket a nehéz helyzetekben. Szakembereink segítenek, hogy a felnőtt élet a gyermeknevelés mellett másról is szóljon.

Miért válassz minket?

  • Magyarországon közel 1000 gyermekről gondoskodtunk eddig. Olyan gyerekekről, akiket súlyos traumák értek bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége miatt.
  • 1000 élettörténeten keresztül közelről láttuk, mit jelent a válás, a haláleset, a betegség, a megváltozott életkörülmények, a veszteség.
  • Szakmai csapatunk közel 40 éve támogatja a szülők nélkül maradt gyerekeket és az őket nevelő családokat.

Kik segítenek?

 

Kulcsár György

Kulcsár György

Neuropedagógus®, életvezetési mentor, Ultrarövid terápiás konzulens. 30 éve  nyújt lelki segítséget. Komplex mozgásterápiás fejlesztőként és neuropedagógusként majdnem 1000 tanulási nehézségekkel küzdő gyermeknek segített már. Több mint 15 éve tart pedagógusoknak továbbképzéseket és készségfejlesztő, kommunikációs és önismereti tréningeket. A SOTE PAK óraadó oktatója, a KMT Akadémia szakmai vezetője.

Forczek Anita

Forczek Anita

Tiz éve dolgozik nevelőszülői tanácsadóként, ez idő alatt 30 család és több, mint 50 gyerek mindennapjait segítette már.

Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülői hálózatának vezetőhelyettese. Trénerként és coachként érzékenyítő tréningeket tart, nevelőszülőket oktat.

Papp Zsuzsanna

Papp Zsuzsanna

Papp Zsuzsanna, az SOS Ifjúsági Programjának nevelője Kecskeméten. 6 éve foglalkozik alternatív gondozásban felnövekedett fiatal felnőttekkel. Segíti a fiatalokat, abban, hogy felkészüljenek az önálló életükre, hogy azt tanulják, amit szeretnének,  tudjanak úgy dolgozni, hogy élvezik a munkájukat és képesek legyenek szerető családot alapítani. Előtte 20 évig dolgozott és önkénteskedett a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnál, ahol az ifjúsági lelkisegély oldaláról segítette a fiatalokat, főként kamaszokat.

Pozitív szülő

Amikor a csecsemő vigasztalhatatlanul sír. Amikor eljön a dackorszak. Nehezen megy az óvoda, a leválás. Beüt a kamaszkor, a titkolózások, bulik, bezárkózás. 

Kis gyerek, kis gond, nagy gyerek, nagy gond. Minden életszakasznak megvan a maga „problémája”.

Szülőként sokszor kétségbe esünk: mit tegyünk? Egyáltalán mi zajlik épp a gyerekben? Segítünk megérteni gyermeked viselkedését és ötleteket adunk, hogy kezeld.

Élsz vagy Félsz I.

Rengeteg fiatal költözött haza a szüleihez a COVID alatt. Önállóságból vissza a szülői házba konfliktusokkal teli lehet mindkét félnek. Hogyan hozzuk ki a legjobbat a helyzetből?

A gyerekes lét meghatározó, van, hogy 10-20 éven keresztül másról sem szól az életünk. De mihez kezdünk, amikor kirepülnek? 

Önismereti tréningünk első részében két hétköznapi helyzeten keresztül vizsgáljuk meg belső konfliktusainkat, félelmeinket és az újraépítkezést Kulcsár György vezetésével.

Élsz vagy Félsz II.

Van, hogy úgy érezzük, minden összedől körülöttünk. Valakinek a COVID bezárkózás hozta ezt, valakinek egy válás vagy egy haláleset. Hogy hozzuk ki az adott helyzetből a legjobbat? Hogyan nézzünk szembe a gyásszal és támogassuk a gyászolót?

Önismereti tréning Kulcsár Györggyel.

A nehéz kamasz

Szerelem, csalódás, vizsgastressz, szorongás, düh,agresszió,  önbántás, depresszió, buli, szex, alkohol, drog….

Kamaszkorban mindez egyszerre zúdul a nyakába a gyereknek. És a szülőnek is. Ha estél már kétségbe tinédzsered flegmaságától, kicsapongásaitól, nehezen kezeled az érzelmi hullámvasutat, amire felültet téged is, az SOS szakemberei segítenek neked, hogy könnyedebben átmenjetek ezen a nehéz és izgalmas időszakon.