Rendkívüli időket élünk, és ez mindannyiunktól rendkívüli tetteket kíván.

  • Ukrajnában háború dúl, rakétával lövik a lakónegyedeket, szülőotthonokat robbantanak rá a várandós anyákra, járókelőket lőnek le az utcán.
  • Itthon családok esnek szét, erőszak elöl menekülő anyák és gyermekeik keresnek biztonságot.

Nem a mi dolgunk? De igen, a mi dolgunk. Nem nézhetjük közömbösen mások szenvedését.

Az SOS Gyermekfalvakban mi arra tettük fel az életünket, hogy segítsünk azokon a gyerekeken és családokon, akik mindent elveszítettek.

  • A családmegerősítő programunk részeként működő Kuckó biztonságos, átmeneti otthont nyújt a veszélyeztett, bántalmazás elől menekülő családoknak.
  • Talán náluk is kiszolgáltatottabbak a testi vagy értelmi fogyatékkal élők és családjaik. Őket fogadja és támogatja egy másik programunk.

Támogassa Ön is a legrászorultabbakat!

Ha inkább banki átutalással szeretnél adományozni :

11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank

SWIFT: GIBAHUHB | IBAN: HU31

A megjegyzés rovatba írd be az „NYÁR” szót

A Strázsa Tanya a Kiskunság szívében található vendégház, ahol megváltozott munkaképességű fiatalok, felnőttek is dolgoznak. Itt az elfogadás a legtermészetesebb dolog, hiszen értelmileg akadályozott emberek segítenek a vendéglátásban, a főzésben, mosásban, vasalásban.

Most az SOS Gyermekfalvakkal közösen olyan menekülteket fogad, akik ellátása fogyatékosságuk miatt megoldatlan. A program különlegessége, hogy nem csupán szállást és ellátást kapnak, hanem speciális segítséget is.

Nők, gyerekek és idősek érkeztek eddig, akiknek eddig sem volt könnyű az életük, hiszen ők vagy családtagjaik fogyatékossággal élnek.
Súlyos vesebeteg doktornő két kislányával érkezett; anyuka Down-szindrómás kislányával menekült. Halmozottan sérült fiatal lány az édesanyjával és szintén mozgássérült, de ép értelmű testvérével jött. Egy nagyobb család kerekesszékes nagymamával és 9. hónapban lévő kismamával, agyműtött apuka a családjával keresett menedéket a háború elöl.
A Strázsa Tanya „ajtaján” naponta kopogtatnak az újabb menedékkérő családok, hiszen szélsebesen terjed a híre: itt fogyatékkal élő embereket is fogadnak, szeretettel, hozzáértéssel

A menekültek között van, akinek már munkát is tudtak adni a tanyán? Konyhán vagy a mosodában dolgoznak, van, aki tolmácsként segít. Szívesen teszik, így a gondolataik nem a borzalmak körül kavarognak.

Közben a gyerekek sem unatkoznak ezen a varázslatos helyen. A tanyán mini állatkert működik, van focipálya, óriási szabad tér, lovas udvar, ahol Rudi bácsi tanítgatja a kíváncsiskodókat.
A mozgássérültek által is használható Parapark, a nemzetközi díjas játszótér, a kugli- és röplabdapálya hosszú időre leköti a mozogni szeretőket.

Ezektől a családoktól egyik napról a másikra mindent elvettek, az egész addigi életük romokban. Sebtében összekapkodott holmijaikkal menekülniük kellett. Ők biztonságban vannak, de nagyon aggódnak az otthon maradt apákért, nagyapákért, testvérekért, akik a hazájukat védik.

Vissza lehet adni a reményt ezeknek az embereknek?

Egyet biztosan tehetünk: békés és biztonságos szállást nyújtunk nekik, amíg a háború tart.

Bízunk benne, hogy Ön is támogatja munkánkat.