A tehetség ezerszínű, mindenki másban jó. Köszönjük, hogy rendszeres adományoddal mostantól te is hozzájárulsz a gyerekek képzéséhez, így veled együtt mindenkiből kihozhatjuk a legtöbbet!

Nóri 3 évesen, súlyosan elhanyagolt állapotban került a gyermekfaluba. Nem beszélt, nem figyelt, nem nézett a nevelőanyukájára. Dacos? Büntet? Nem érzi jól magát az új családban?

Piroska, sok éves nevelőszülői tapasztalatának és a nálunk kapott képzéseknek köszönhetően sejtette, hogy másról van szó. Több orvoshoz is elvitte Nórit, ahol kiderült, hogy a kislány fél fülére szinte teljesen süket. A csecsemőkorában elhanyagolt, sorozatos és fájdalmas fülbetegségek miatt károsodott a hallása. Nagy volt az aggodalom: vajon így marad?

Piroska és az orvosok nem adták fel. Hosszú időn át tartó kezelések következtek, majd Nóri egyszer csak elkezdett dudorászni. Ekkor már mindenki nagyon boldog volt: ha hallja a hangokat, akkor előbb-utóbb beszélni is fog! Így is történt, nemsokára megindult a beszéde is. És az éneklés. Ha szomorkodott, bántották az óvodában, ez volt a gyógyír: elvonult, és énekelgetett.

Pár év múlva jött az igazi meglepetés: Nóri születésnapjára hegedűt kért! Ez már fejtörést jelentett Piroskának, mert egy hegedű nagyon drága. Ám a zeneiskolából lehetett kölcsönözni hangszert, így az egész tanévre meg is volt a hegedű. Nóri úgy vigyázott rá, mint a szeme fényére. A tanév végén bevallotta, attól fél, ha visszaadja, nem fognak rá úgy vigyázni, mint ő.

Nevelőanyukája megbeszélte a zeneiskolával, hogy nyáron is náluk maradhat a hangszer. Így ez a nyár Nóri számára a hegedülés boldogságáról is szólt. Annyit gyakorolt, hogy nyár végén házi koncertet adott az egész családnak. A szomszédok előtt még nem mer játszani, de hamarosan az is eljön, hisz mindig nagy tapsot kap a testvérektől. Piroska most már füldugó nélkül végzi a házimunkát, és csodálja a gyerekeit: ,,Micsoda munka van bennük, de mennyire megéri!”

Ha inkább banki átutalással szeretnél havi adományt indítani:

11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank

SWIFT: GIBAHUHB | IBAN: HU31

A közlemény rovatba írd be, hogy kitől hallottál az SOS-ről! Kérünk, hogy a teljes nevét add meg.

Fontos megjegyezni, hogy az adományok nem egy konkrét gyermek támogatását szolgálják, hanem az összes SOS-ben nevelkedő fiatalt segítik. Nóri története csak egy példa arra, hogy milyen nehézségekkel néznek szembe ezek a gyerekek.