Szavazz!

Mit gondoltok? Ki tette tavaly a legtöbbet az SOS-en belül a közösségért?
A munkatársak általi jelöléseket itt láthatjátok. Szavazz azokra, akik szerinted legjobban megérdemlik. Minden kategóriában a legtöbbet megszavazott, a nevelőszülői hálózatban a 3 legtöbb szavazatot kapott lesz díjazott.
Szavazni 2024. 05. 27.-ig lehet! Egy mindenkiért, mindenki vajon kiért?

A szavazatod természetesen anonim.

Nevelőszülői hálózat

Vass Ildikó

Vass Ildikó

nevelőszülői hálózatigazgató

Mert óriási munkát végez, mindig megbízható, lelkiismeretes és bírja ezt az egész munkát, ami ebben a rettentő erőforráshiányos gyermekvédelemben van. Fantasztikus ember. Példaképként tekintek fel rá. A szakmai és emberi tudása is csodálatraméltó. Nincs olyan, hogy valaki segítségért fordul hozzá, és Ő ne segítene. A nevelőszülői tanácsadók, nevelőszülők összefogása, együtt gondozása, velük való törődés, érdekeik képviselete óriási feladat.Azt gondolom, hogy Ildi ezt kiválóan csinálja. A rengeteg igényt, jelzést, panaszt, gondot meghallja. Kiáll értük, képviseli őket, vita árán is.Az ő munkájukat támogatni azért fontos, mert ez az alapja az SOS működésének.A szakmai szervezetek felé hiteles szakember, jó arca az SOS-nek.

Forczek Anita

Forczek Anita

szakmai vezető helyettes

Segítőkész, jó tanácsaival ellátó és hatalmas erőt adó kolléganő. Hatalmas szakmai tudása van. Ő az aki észreveszi ha valamelyik kollégája nehezebb helyzetben van, mindenkinek próbál segíteni. Ő a mi mentális őrangyalunk. Általános derűjével, időnként formabontó meglátásaival, ötleteivel gondoskodik arról, hogy ne csak a megszokott sémákban gondolkodjunk. Hozzáállása példamutató, energiája kifogyhatatlan. Fontos számára mind a nevelt gyermekek, mind pedig a nevelőszülők jólléte és ennek szellemében végzi munkáját.

Mondok Annamária

Mondok Annamária

szakmai vezető helyettes

Évek óta a kecskeméti családi nap ötletgazdája és fő szervezője az egész családjával együtt. Szívét lelkét beleteszi mindig, hogy a családok, kollégák jól érezzék magukat. Emellett melegszívű, segítőkész kolléga, aki nem mellesleg az örökbeadások élharcosa ❤️ Kommunikációja őszinte, énazonos. Terhelhető, pontos, gyors. Lehet hozzá fordulni támogatásért, szakmai tanácsért, melyre megalapozott választ fog adni. Humora üdítő a kihívások közepette. Mosolyával és nyitottságával mindig sikerül megteremtenie azt a bizalmi légkört amire szükség van egy nevelőszülő és tanácsadó között 

Jenei Ilona

Jenei Ilona

nevelőszülő

Utánozhatatlan az az energia és kitartás, amivel arra törekszik, hogy a nála lévő gyerekek a legjobbat kapják és a képességüknek a legmegfelelőbb szintre juthassanak. Ilona 5 gyermeket nevel, rettenthetetlen a gyermekeknél felmerülő egészségügyi és pszichés nehézségek kezelésében, megoldásában. Energiája, pörgőssége, vidámsága a körülötte lévőkre is jó hatással van. Számomra rejtély,hogy a kifogyhatatlan energiáját milyen forrásból nyeri. Minden nála nevelkedő gyermek napirendjét, vizsgálataiknak időpontját, óvodai ünnepségeiknek alkalmát fejből tudja, és precízen követi. Lelkiismeretesen vesz részt a gyermekek fejlesztésében, orvosi ellátásukban és minden apró változást, akár a fejlődésükben, viselkedésükben nagy figyelemmel követ. Számomra példaértékű az a figyelem, elkötelezettség és tudatosság, amivel a gyermekek sorsát követi, és menedzseli, mindezt egyedülálló anyaként.

Nagyné Grámán Ágnes

Nagyné Grámán Ágnes

nevelőszülő

Amellett, hogy energikusan ellátja folyamatosan 4-5 kisgyermek szükségleteit, még a kollegákra is marad ideje. Segíti az újakat közvetlen őszinte személyiségével és tapasztalatai megosztásával. Nagyon sok gyermeknek segített már, hogy minél gördülékenyebb, fájdalommentesebb legyen az örökbeadás. Mentor nevelőszülőnk és sok kezdő nevelőszülőnket segítette, támogatta már korábban is. Nagyon aktív az Ági, minden rendezvényen részt vesz, kapcsolattartásokon nagyon együttműködő, támogató a vérszerinti szülőkkel is. Igazi közösségi ember.

Farkas Melinda

Farkas Melinda

nevelőszülő

Nagyon nehéz helyzetben lévő nagyon nehéz magatartású gyermekekkel küzdött meg, példamutató nevelőszülői elkötelezettséggel. Melinda 4 nehéz sorsú gyermek nevelését vállalta, nagyra értékelem intelligenciáját, nyugalmát, türelmét, és a derűs alaptermészetét. Az utóbbi fél évben kiemelkedően nagy kitartással, szeretettel, energiával és türelemmel, illetve ösztönös traumaérzékenységgel kísérte végig a hozzájuk újonnan érkező gyermekek beilleszkedését családjukba,és az új intézményekbe. Mindemellett Melinda szívesen működik együtt, reflektív a gyerekek helyzetére és a saját nevelési eszközeire is, mindig nyitott a változásra. 

Varga Károlyné Marika

Varga Károlyné Marika

nevelőszülő

Nevelőszülői tapasztalata és szakmai tudása lenyűgöző, tanácsaira mindig számíthatok. Kivételes egyéniség, szakmai érdeklődése egyben a hobbija is, ami minden egyes beszélgetésünkkor átsugárzódik. Sosem mondja, hogy a bölcsek köve nála van, de ennek ellenére tudom, hogy egy egész kőbányája van, ahonnan a biztos alapot építi folyamatosan. Állhatatos munkájáért, az örökbeadások fantasztikus megvalósításáért. Ő az a nevelőszülő, akire bármikor számíthatunk és segítségünkre van. Csodálatos ember. Empatikus, energikus, pozitív és még sorolhatnám. Ő maga a csoda!

Támogató szervezeti egységek

Bán Hajnalka

Bán Hajnalka

adománygyűjtési-és komunikációs igazgató

Hajnira nagy teher nehezedett, de nagyon szépen helytállt, a tőle megszokott kedvességgel és vidámsággal vitte tovább a plusz feladatokat is. Nagyszerű vezető, aki támogatva irányítja az FR csapatot, nagyon jó és könnyű vele a közös munka. Kitartó, lendületes a munkája és személyisége. Hajninak mindig van egy-két jó szava mindenkihez, és ha a betegség le is veszi a lábáról, ő nem veszi le a lábát a munka pedáljáról. Minden alkalommal szívélyesen fogadja kollégáit, nem csak az Adománygyűjtési csapatban, így könnyed légkört teremtve ezzel. Sokszor ez a nehéz reggeleket vidámabbá teszi.

Kelemen Gábor

Kelemen Gábor

projekt koordinátor

Figyelmes, együtt gondolkodó kolléga, igazi csapatjátékos, akire mindig lehet számítani. Kiterjedt figyelemmel követi a körülötte zajló eseményeket és pozitív gondolataival, javaslataival, cselekedeteivel mindig előre mozdítja a folyamatot. A fiatalok érdekeit, szemléleteit integrálja az SOS-ben dolgozók körébe. Amiért rengetegszer adta az arcát, hangját, történetét az SOS-nek, az SOS-ért. Mindenkihez van egy kedves szava. A fiatalok részvételéért, bevonásáért, közösségéért végzett kiemelkedő, hiteles és lelkes munkájáért jelölöm.

Szilvási Léna

Szilvási Léna

minőségbiztosítási igazgató

Rendkívüli módon közvetíti minden esetben a gyermekvédelem ellátottjainak és szakembereinek érdekeit.  Szakemberként sokat tesz azért, hogy hallhatóvá, láthatóvá váljanak a fiatalok és a velük dolgozó szakemberek. Rengeteget nyilatkozott és profin képviseli az alapítványt. Szívügye a hátrányos helyzetű csoportok támogatása. Az SOS hírnevének öregbítéséért. A szakmai tapasztalata figyelemre méltó, a személyisége pedig példamutató. Az értő figyelése, a kérdései, a visszajelzései mind üdítően hatnak az emberre

Családmegerősítő – és ifjúsági program

Koroknai Renáta

Koroknai Renáta

nevelő

Rengeteget segít nekem mióta Szilvi már nincs Kőszegen. Precíz, pontos, nagyon kedves és megnyugtató vele dolgozni. Neki köszönhetően vagyunk képben Szombathelyi dolgokkal. Patronálói elszámolásban is részt vesz, olyan fiatal ügyeit gondozza, aki már régebben kezdte el a támogatás felhasználását – lakásfelújítás –  és még most is tart. Kártyaszámla elszámolásai pontosak, precizek, nagyon megbízható kolléganő…kár, hogy nem sokáig marad már velünk ☹ Bár már nem lesz hosszú ideig az SOS-nél, mégis nagyon beleteszi magát a munkába Szombathelyen, nem csak a fiatalokkal kapcsolatban. Kérés nélkül segít, telefonál, intézkedik – és teszi ezt őszintén és kedvesen.

Papp Zsuzsa

Papp Zsuzsa

nevelő

A fiatalok jólléte az első számára. Velük tud érezni, gondolkodni. A szakmában a példaképem. Elsősorban a fiatalokkal és kollégákkal való partnerség, csapatban dolgozás, együttműködés, innovatív mintaadása miatt. Sokat dolgozott, dolgozik a fiatalok jövőjéért, szolgáltatások kidolgozásáért, elhivatott, szívből teszi.

Uhljárné Erdei Timea

Uhljárné Erdei Timea

ifjúsági és családmegerősítő program igazgató

Sokat dolgozik a fiatalok jövőjéért, szolgáltatások kidolgozásáért, elhivatott, szívből teszi. A szervezet nyugalma, szakmai lelke, lendülete. Mindig van a fejében egy B opció, ami még jobb, mint az eredeti 🙂 Folyton azon ügyködik, hogy a különböző szakirányok együttműködjenek, együtt csináljanak szakmai dolgokat. Szakmai képzések, a munkaegységek közötti kapcsolódás, a fiatalok bevonása, valamint a szakmai minőség emelése tekintetében is jelentős lépéseket tesz.

  • Beazonosításra nem alkalmas, a rendszer azt figyeli, hogy egy email címről egy szavazat érkezzen. Légyszíves az sos-es email címedet add meg.