Amiben a segítségedet kérjük:

Minden évben egy alkalommal történeteket gyűjtünk az SOS-ben élő gyerekekről. Lemegyünk a helyszínekre (Kecskemét, Kőszeg és Orosháza), nevelőszülőkkel és gyerekekkel találkozunk, és leírjuk az elmúlt egy év élményeit, fontos eseményeit az ő beszámolóik alapján. Ezeket a történeket küldjük aztán el a külföldi patronálóinknak, hogy ők is minél többet megtudjanak a magyar SOS-es gyerekekről.

Ez egy kiváló és egyedi alkalom, hogy többet megtudj a szervezetünk munkájáról, találkozhatsz nevelőszülőkkel és gyerekekkel is. A közös utazás és „munka” pedig jól összekovácsolja az önkénteseket is 

Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik:

– türelmesek, nyitottak, jó a kommunikációs készségük és szociálisan érzékenyek
– jó a fogalmazási és íráskészségük
– tudnak vállalni 1 vagy több napos utazást a történetgyűjtéshez

Fontos tudnivalók:

– a történetek gyűjtése az alábbi helyszíneken zajlik: Orosháza, Kecskemét vagy Kőszeg (a helyszínekre utazások szervezettek, Budapestről indulunk)

– várhatóan az alábbi időpontokban lesznek a történetgyűjtések:
• Kőszeg: március 9-10 (péntek-szombat)
• Orosháza: március 12. (kedd)
• Kecskemét: március 15-16-17 (péntek-szombat-vasárnap)

– a több napos utazások esetében szállást biztosítunk az önkénteseknek

– a kiválasztott jelentkezőknek kb. 2 órás önkéntes képzést tartunk február 26-án 17:30-19:30 vagy március 5-én 9:00-11:00 Budapesten, vagy szükség esetén egyénileg Skype-n keresztül

Amennyiben szeretnél a feladatra jelentkezni, kérjük jelezd nekünk emailben az agnes.mayer@sos.hu címen motivációs leveled és önéletrajzod csatolásával!

Jelentkezési határidő: 2019. február 18. hétfő 10.00

 

SZERETŐ OTTHON MINDEN GYERMEKNEK