Szeretnéd támogatni a nálunk nevelkedő gyermekeket?

Tudnád őket segíteni az iskolai tananyag megértésében?

Szoktál tanítani, gyermekekkel vagy fiatalokkal foglalkozni?

Akkor jelentkezz hozzánk önkéntesnek!

 

Amiben várjuk a segítségedet:

Az online korrepetálási programunk keretében önkénteseink heti rendszerességgel foglalkoznak egy-egy SOS-nél nevelkedő gyermekkel vagy fiatallal. Az online térben megtartott órákkal segítik őket az iskolai felzárkóztatásban, a házifeladat elkészítésében. A program szeptember közepén kezdődik és az 1. félév végéig tart, de szeretnénk folytatni. Így ideális esetben év végéig.

Matematika, angol, történelem, német, fizika, földrajz és kémia tantárgyak megértéséhez, elsajátításához keresünk segítséget. Nagyrészt felső tagozatos iskolásokkal kellene foglalkozni, de matek és történelem tárgyakból érettségire felkészítő tanárt is keresünk, továbbá angol középfokú és felsőfokú nyelvvizsgára felkészülésben is szükségünk lenne segítségre. Van egy olyan fiatalunk is, aki a testnevelési egyetemre történő felvételihez kér támogatást Kecskeméten.

Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk:

  • jól értenek a felsorolt tantárgyak valamelyikéhez;
  • megbízhatóak, empatikusak és türelmesek;
  • rendelkeznek heti 2-3 óra szabadidővel és el tudnak köteleződni min. féléves időszakra
  • nyitottak az online oktatási eszközök használatára;
  • jól át tudják adni a tudásukat – a tanári végzettség, tanítói tapasztalat előnyt jelent;
  • vállalják, hogy a feladatok elkezdéséhez erkölcsi bizonyítványt igényelnek. (ingyenesen kérhető ügyfélkapun keresztül)

Helyszín:

otthonról végezhető, kivéve a testnevelés

Amit ajánlunk:

  • fontos, felelősségteljes feladatkört kapsz, amellyel közvetlenül segíthetsz egy SOS-nél nevelkedő gyermeknek/fiatalnak;
  • egy kb. másfél órás, online formában megtartott képzésen megismerheted az alapítvány működését és a konkrét feladatokat, valamint utána is lesz lehetőség tapasztalatok megosztására;
  • támogató csapatot és barátságos légkört igyekszünk biztosítani.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél részt venni az online korrepetálási programunkban, akkor jelentkezz a regina.fogel@sos.hu e-mail címen legkésőbb 2022. szeptember 15-ig! Kérjük, írd meg, hogy miért szeretnél a feladathoz csatlakozni, milyen tantárgyból/tantárgyakból vállalnál korrepetálást, és hogy van-e oktatási tapasztalatod. Amennyiben még nem önkénteskedtél nálunk, akkor kérjük, küldd el az önéletrajzodat is.