Hiszünk benne, hogy az SOS Gyermekfalvak sok évtizedes tapasztalatával és csodálatos nevelőszülőivel képes jobbra fordítani a tragikus gyermeksorsokat. Önnel együtt azt fogadtuk meg, hogy jobb sorsot, nyugodtabb életet teremtünk a legkiszolgáltatottabbaknak, a családjukat vesztett gyerekeknek!

Idén a gyerekek karácsonyi ajándékainak megvásárlásához kérjük a segítségét.

4500 Ft – Könyvek, társasjátékok kerülhetnek a fa alá a meghitt téli estékhez.
6500 Ft – Meleg ruhákat, csizmákat vásárolhatunk a téli játékhoz.
10 500 Ft – Jelentős hozzájárulás a családi kirándulásokhoz, közös programokhoz!

Imi tél közepén került SOS családjába. Nevelőanyukája kedvesnek, könnyen beilleszkedőnek ismerte meg a kisfiút. Az óvodában is csendes, inkább visszahúzódó, de nem zárkózott kisgyereknek látták a dadusok.
Anna, Imi SOS anyukája férjével és a többi gyerekkel a karácsonyi sütés-főzésre készülődött.

Ekkor furcsa dologra figyeltek fel: a kések kezdtek eltűnni a házból!

Egyszerűen szépen lassan, de minden éles késnek nyoma veszett. A családtagok tanácstalanul néztek egymásra. Imi szokatlanul csendes volt, csak figyelte, hogy mi történik körülötte. A nevelőanyuka rákérdezett nála is, nem tud-e valamit a késekről. A kisfiú ekkor nagy nehezen a fülébe súgta félénken:

Eldugtam előled, hogy ne legyen bajod!

Anna ezt nem értette, de felhívta a gyámot, hogy többet megtudjon a kisfiú múltjáról, és lassan kirajzolódott előtte Imi addigi élete.

Az édesanya szerette fiát, de súlyos pszichés gondokkal küzdött, és amikor a betegség legyőzte őt, nem tudta, mit csinál, szinte kifordult magából. Imi csak annyi érzett, hogy ez egy másmilyen anyuka. Egy dühös, kétségbeesett anyuka, aki kivetkőzve magából üvölt és bántja… magát.

Egyszer iszonyú dolog történt: az anyuka Imi szeme láttára egy késsel elkezdte magát vágni és szúrni. A kisfiú nagyon megijedt. Mit csinál anya? Imi elbújt a szobában és gondolkodott. Mit tudna ő tenni? Az az ötlete támadt, eldugja a késeket, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. De hová?

Kitalálta, hogy olyan helyre teszi, amit anyukája sem ér el: feldobálja a szekrény tetejére.

Imit ki kellett emelni a családból, így került az SOS nevelőszüleihez.

Imi

Vajon hány évre, mennyi szeretetre és gondoskodásra lesz szüksége ahhoz, hogy ő is félelmek nélkül, felszabadultan élhessen, mint a többi gyerek?