10-ből 1 gyerek bajban van

Mert a családja nem tud számára megfelelő érzelmi biztonságot nyújtani.

Mert tanulási nehézségekkel és számos hátránnyal vág neki az iskolának és az életnek. 


Az állami gondoskodásban nevelt gyerekek esetében nagy a kockázat, hogy elkallódnak: a tanulásban lemaradnak, túl korán befejezik az iskolát, így aztán felnőtt korukban is sokkal több nehézséggel kell megbirkózniuk/szembenézniük.

Az SOS hihetetlen energiákat fordít arra, hogy ez ne így legyen. Korrepetálások, játékos fejlesztő foglalkozások, nyelvi képzések a felzárkózásért. Sport- és művészeti szakkörök, hogy mindenkinek legyen sikerélménye, kiderüljön, ki miben tehetséges.

Mert hiszünk abban, hogy minden gyerek értékes.
 

Jocinak, Szaninak és Zitának már sikerült óriásit lépniük a régi életükhöz képest. Keményen küzdöttek, hogy a nehéz indulás ellenére elérjék céljaikat. De mára elismert néptáncos, mindenki kedvenc ápolója és a jövő tanár nénije lett belőlük.


 

 
Zita 15 éve él az SOS-ben. A tehetséges lány még a 2012-es olimpián is futott az olimpiai lánggal. Most 24 éves, idén szerzett testnevelő-edzői és német szakos diplomát. Versenyszerűen sportol,
váltófutásban országos 4. helyezést ért el, de volt megyei bajnok is. Úgy érzi, mindegy, milyen korosztállyal foglalkozik majd, a lényeg, hogy át tudja adni nekik a sportolás örömét.
Joci 2 éves kora óta él az SOS-ben. Elhanyagolt állapotban került be a gyermekfaluba, el volt maradva a kortársaitól. Kitartásával, kemény munkájával és szakembereink fejlesztő foglalkozásainak eredményeként azonban behozta lemaradásait. Már kisiskolás korától kezdve nagy lelkesedéssel járt az iskola néptánc csoportjába. Mára megvalósította az álmát: a Kecskemét Táncegyüttes válogatott tagja. Terve, hogy a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karán folytassa tanulmányait.
 
Szanira nem tudtak elég figyelmet fordítani a szülei. Sokáig a lány gondoskodott kisebb testvéreiről, végül maga kérte, hogy az SOS-be kerülhessen. A gondoskodó hajlam máig Szani jellemzője. „Ha néha beteg voltam, Szani azonnal jött és ápolni kezdett, nem volt szabad felkelnem és innom kellett a teát. Egyértelmű volt, hogy az egészségügy felé kell terelnem őt”, meséli Marika, Szani SOS anyukája.
Szani ma már a szakápoló a szegedi fül-orr-gégészeti klinikán, jelenleg a Kecskeméti Főiskola Csecsemő- és Kisgyermeknevelő szakán tanul munka mellett.

Legyél te is részese a sikernek, legyenek az SOS-ben nevelkedő gyerekek a jövő boldog felnőttjei!