Egy gyerek se nőjön fel egyedül! Mi családot adunk nekik.

Három gyermekfaluban és azok környékén közel 400 gyermekről tudunk gondoskodni, akik nem élhetnek vér szerinti szüleikkel.

Bántalmazás, elhanyagolás, szegénység, a szülők szenvedélybetegsége vagy halála. A gyerekek többsége ezért kerül ma az SOS-be.

Az SOS Gyermekfalvak politikától és vallástól független, nonprofit, közhasznú alapítvány, 1983 óta működik Magyarországon. Az első gyermekfalu Battonyán jött létre, jelenleg Orosházán, Kecskeméten, Kőszegen és Budapesten, illetve a települések 60 kilométeres körzetében tartunk fenn nevelőszülői hálózatot.

Az SOS-ben hivatásos nevelőszülők gondoskodnak a gyerekekről. A gyerekek vagy a gyermekfaluban élnek nevelőszülői családban, vagy a gyermekfalun kívül, a nevelőszülő saját házában.

A gyerekek vagy a gyermekfaluban élnek nevelőszülői családokban, vagy a gyermekfalun kívül, a nevelőszülő saját házában.

Nevelőszülő hálózatunk mellett lakásotthont és ifjúsági házakat működtetünk Szegeden, Kecskeméten, Helvécián és Szombathelyen, illetve az önálló életet kezdő fiatalok számára önálló lakásokat biztosítunk Szegeden, Kecskeméten és Szombathelyen.

Az első SOS gyermekfalu a kelet-európai országok közül Battonyán jött létre 1983-ban. 2015 szakmailag mérföldkő volt az SOS-ben, és hatalmas változást hozott a Battonyán élő családok életében is: a battonyai gyermekfalu átköltözött Orosházára és ezzel létrejött az első magyarországi integrált SOS gyermekfalu. A családok Orosházán a városban szétszórva, már nem egymás mellett élnek, különálló családi házakban. A költözéssel a gyerekek előtt számos új oktatási, kulturális és társadalmi lehetőség nyílt meg egy nagyobb városban, a korábbiaknál önállóbban élnek, miközben megkapják a gyermekfalvakban nyújtott szakmai támogatást és odafigyelést is.

Programjaink

Családmegerősítő programunk Battonyán

A battonyai családmegerősítő program legfőbb célja a családok jövedelemszerző képességének javítása volt. A résztvevő családok baromfit kaptak, hogy elkezdhessenek önállóan gazdálkodni. A program a VELUX ALAPÍTVÁNYOK támogatásával valósulhatott meg 2016-ban.

Családmegerősítő programunk Orosházán

Orosházi családmegerősítő programunkban szülői kompetenciákat megerősítő foglalkozásokat tartottunk 2016-ban, például gazdasági ismeretek, konfliktuskezelés, gyermeknevelés témakörökben. A program a VELUX ALAPÍTVÁNYOK támogatásával valósulhatott meg 2016-ban.

Családmegerősítő programunk Kecskeméten - Kuckó

Előfordul, hogy a szülők egy váratlan élethelyzet miatt ideiglenesen nem tudnak gondoskodni gyermekükről. A Kuckó biztonságos otthont nyújt a gyermekeknek és a csecsemővel érkező szülőnek.

Segítjük a kiskorú menekülteket

Amikor egy gyermek veszélynek van kitéve háború, vagy akár természeti katasztrófa miatt, fel kell lépnünk annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban kiemeljük a vészhelyzetből, átsegítsük a krízisen és biztonságba helyezzük.

Nézd meg aktuális álláshirdetéseiket!

Otthonvezető

Otthonvezető

A munkakör célja: Az utógondozói otthon és a külső férőhelyek működésének biztosítása. Az utógondozói otthonba, illetve a külső férőhelyekre bekerülő fiatalok közvetlen nevelési és gondozási feladatainak szervezése, ellátása és önálló életre nevelése. Támogatások...

Gyermekfelügyelő

Gyermekfelügyelő

A munkakör célja: A családmegerősítő programunk segítségével a szervezet a veszélyeztetett, a hátrányos helyzetű és a krízisbe került családokat támogatja és megerősíti. A pozíció célja az átmeneti otthonba bekerülő gyermekeknek a testi-, értelmi-, érzelmi-, erkölcsi...

Pszichológus

Pszichológus

A munkakör fő célja: Az SOS-ben nevelkedő gyermekek és fiatalok lelki jóllétének érdekében – megismerve és átlátva a hozzájuk tartozó nevelőszülői családok életét – a nevelőszülői tanácsadók munkájának támogatása. A nevelőszülők pszichológiai alkalmassági...