Egy gyerek se nőjön fel egyedül! Mi családot adunk nekik.

Három gyermekfaluban és azok környékén közel 400 gyermekről gondoskodunk.

Az SOS-ben hivatásos nevelőszülők nevelik a gyerekeket az SOS ingatlanában, vagy a nevelőszülő saját házában. A három gyermekfaluban és azok környékén közel 400 gyermekről gondoskodunk.
A gyerekek vagy a gyermekfaluban élnek nevelőszülői családokban, vagy a gyermekfalun kívül, a nevelőszülő saját házában.

A kecskeméti SOS gyermekfalu 1990-ben, a kőszegi 1993-ban jött létre. A gyermekfalvakban 10-12 egymás melletti kertes házban élnek a családok, Kecskeméten 160, Kőszegen közel 80 gyermek lakik.

Az első SOS gyermekfalu a kelet-európai országok közül Battonyán jött létre 1983-ban. 2015 szakmailag mérföldkő volt az SOS-ben, és hatalmas változást hozott a Battonyán élő családok életében is: a battonyai gyermekfalu átköltözött Orosházára és ezzel létrejött az első magyarországi integrált SOS gyermekfalu. A családok Orosházán a városban szétszórva, már nem egymás mellett élnek, különálló családi házakban. A költözéssel a gyerekek előtt számos új oktatási, kulturális és társadalmi lehetőség nyílt meg egy nagyobb városban, a korábbiaknál önállóbban élnek, miközben megkapják a gyermekfalvakban nyújtott szakmai támogatást és odafigyelést is.

Programjaink

Családmegerősítő programunk Battonyán

A battonyai családmegerősítő program legfőbb célja a családok jövedelemszerző képességének javítása volt. A résztvevő családok baromfit kaptak, hogy elkezdhessenek önállóan gazdálkodni. A program a VELUX ALAPÍTVÁNYOK támogatásával valósulhatott meg 2016-ban.

Családmegerősítő programunk Orosházán

Orosházi családmegerősítő programunkban szülői kompetenciákat megerősítő foglalkozásokat tartottunk 2016-ban, például gazdasági ismeretek, konfliktuskezelés, gyermeknevelés témakörökben. A program a VELUX ALAPÍTVÁNYOK támogatásával valósulhatott meg 2016-ban.

Családmegerősítő programunk Kecskeméten - Kuckó

Előfordul, hogy a szülők egy váratlan élethelyzet miatt ideiglenesen nem tudnak gondoskodni gyermekükről. A Kuckó biztonságos otthont nyújt a gyermekeknek és a csecsemővel érkező szülőnek.

Segítjük a kiskorú menekülteket

Amikor egy gyermek veszélynek van kitéve háború, vagy akár természeti katasztrófa miatt, fel kell lépnünk annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban kiemeljük a vészhelyzetből, átsegítsük a krízisen és biztonságba helyezzük.

Nézd meg aktuális álláshirdetéseiket!

Nevelő I Szombathely

A munkakör célja: Az utógondozói otthonba, illetve külső férőhelyre bekerülő fiatalok közvetlen nevelési és gondozási feladatainak ellátása és önálló életre nevelése. Komplex pedagógiai feladatok elvégzése, tehetséggondozás. Új munkatársunk főbb feladatai: Az...

Gyermekvédelmi asszisztens I Kecskemét

A munkakör célja: A lakásotthonba bekerülő gyermekeknek és fiatal felnőtteknek, a vonatkozó törvények, rendeletek, SOS standardok és szabályozók szerinti, testi, értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődésének segítése, vérszerinti családjukba történő visszaillesztésük...

Gyermekfelügyelő I Kecskemét

A munkakör célja: A lakásotthonba bekerülő gyermekeknek és fiatal felnőtteknek, a vonatkozó törvények, rendeletek, SOS standardok és szabályozók szerinti, testi, értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődésének segítése, vérszerinti családjukba történő visszaillesztésük...