Partnereink

Beiersdorf Kft.

2001 óta – az egyik legrégebbi – támogatónk. 2016-ban indult el az az immáron hagyományossá váló együttműködés, melynek keretében a karácsonyi adománygyűjtésből befolyó összeggel támogatják munkánkat. A karácsonyra üzletekbe kerülő díszdobozok eladásából befolyt összeg egy részét a Nívea az SOS Gyermekfalvaknak juttatja. Azonban ahogy tavaly, úgy idén is azon leszünk, hogy együttműködésünket kiszélesítsük egy egész évet átölelő ötlettel.

Budapest Marriott Hotels

“2006 óta támogatja az SOS-t.
Minden évben jelentős értékű pro bono szolgáltatást, rendezvénytermet és cateringet nyújtanak nekünk, mint ahogy éppen jelen alkalommal is, amiért rendkívül hálásak vagyunk. Együttműködésünk sokrétű, innovatív adománygyűjtési projekteket indítanak minden évben, amikkel anyagi támogatást is nyújtanak nekünk valamint a fiatalok pályaorientációjában is nagy segítségünkre vannak. ”

C&A Mode Kft.

“A C&A Kft-től 2004 óta szinte minden évben több millió Ft értékben kapunk új ruha adományt, aminek fiataljaink nagyon örülnek, szívesen hordanak.
Ezen kívül évek óta kapunk anyagi támogatást, amit az Ifjúsági Házak fenntartásárafordítunk. Az elmúlt két évben a nemzetközi C&A Foundation/Alapítvány segítsével két sikeres pályázatba is bekerültünk, aminek keretében olyan foglalkozásokat, terápiákat illetve terápiás helyiségeket – Madárház – támogatnak, melyek nagyon fontosak gyermekeink és fiataljaink számára. ”

Dr. Oetker Magyarország Kft.

2009 óta tartó támogatói kapcsolatunkat 2014-ben tartós támogatói szintre emelte, ami számunkra nagyon sokat jelent a tervezhetőség miatt. Ezen túl, csakúgy mint minden évben többször kaptak termékadományokat az SOS anyukák, amit mindig örömmel fogadnak. A termékek segítenek abban, hogy finomságokkal lássák el népes családjukat. Együttműködésünket idén két faluban való karácsonyi sütögetéssel is kiegészítettük, mely nem csak nekünk de a dolgozóknak is új és jó élményt adott.

Lengyel Allen & Overy Iroda (A&O)

“2010 óta támogató
Pro-bono támogatásként széleskörű jogi tanácsadással segít, nagyban megkönnyíti ezzel a koordinációs iroda napi munkáját. Többek közt a cégekkel kötött támogatási szerződésmintákat is nekik köszönhetjük.”

Mazda Motor Hungary Kft.

2008 óta a legváltozatosabb programok sorával fejezi ki kötődését a Mazda menedzsmentje. Támogatását a kőszegi SOS Gyermekfalu közlekedési költségeire, kirándulások és egyéb szabadidős tevékenységek, vetélkedők, sportprogramok és kulturális programok költségeinek biztosítására fordítjuk.

MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.

2009 óta támogatónk.Támogatásukkal az SOS Gyermekfalvakban és Ifjúsági házakban élő gyermekek egészségügyi költségeit fedezzük. Ezen kívül minden évben felejthetetlen élményekben gazdag élménynapot szerveznek az óvodás korú gyermekeinknek, melyet ők minden évben nagyon várnak. Valamint egész éveben rendezvényeken látják vendégként gyermekeinket.

OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft.

Pro bono szolgáltatásként kapjuk tőlük a médiafigyelést 1988 óta!!!Nehéz kitűnni a rengeteg alapítvány közül, de az OBSERVER sajtófigyelő szolgáltatásnak köszönhetően tudjuk követni média megjelenéseinket. Követni tudjuk a gyermekvédelem legfrissebb híreit és a többi alapítvány tevékenységét is.

Prímaenergia Zrt.

2011 óta meghatározó együttműködő partnerünk. 2014-ben tartós adományozási szerződést kötöttünk, de ezen túlmenően tárgyi adományokkal és dolgozói segítség nyújtással is támogatja alapítványunk működését. A cég figyelme elsősorban a Battonyai Gyermekfaluhoz kötődött és elmondhatjuk, hogy a falu költözése után ugyanúgy követi Orosházán is a családok sorsát. A munkatársak bevonásával több olyan csapatépítő program is megvalósulhatott, aminek keretében a dolgozók felújítási/szerelési/karbantartási munkákat végeztek el Orosházán, az SOS anyukák és a gyermekek nagy-nagy örömére.

Janssen Magyarország / a Johnson&Johnson gyógyszeripari vállalata

Egy három éves regionális program indult el a 2017-es évben, melynek tematikáját és pilot programját itthoni kollegáink dolgozták ki, majd más országok is átvettek. A program középpontjában a gyerekek korai fejlesztése valamint az anyák és szakemberek képzése áll.

Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft.

Együttműködésünk több évre tekint vissza. A 2016-os év végén szorosan együttműködve pályáztunk meg egy nagy projektet a Morgan Stanley Intarnational Foundation-nél. A nagyszerű koóperációnak köszönhetően elnyertük a támogatást a projektre, melynek első sikeres évét zártuk 2017-ben és izgatottan várjuk az idei évet és a folytatást.

Borg Warner Oroszlány Kft.

“2017-ben indult nemzetközi kapcsolattal. Az alap együttműködés a futókilométerek gyűjtésével indult, amit a központ pénzre vált, illetve a cég dolgozóinak adományát duplázza meg. Az itthoni csapatnak köszönhetően azonban ennél sokkal szélesebb körű lett az együttműködés. A fentieken kívül egyszeri adományt kaptunk, a fiataloknak szakmai látogatást szerveztünk és a szakmai tréningjeinknek is helyet adtak, valamint a cég családi napján is részt vettünk. Reméljük az együttműködés még sokáig fennmarad és hasonlóan sokrétű lesz a továbbiakban is.

Linde Gáz Magyarország Kft.

A cég 2017-ben csatlakozott támogatóink közé, méghozzá nem is akár hogyan. Két ház teljes évi fanntartását biztosítják, egyet Kőszegen egyet pedig a kecskeméti faluban. A tavalyi évben sajnos nem sikerült megvalósítani a fiatalok orientációs napját, de bízunk benne, hogy együttműködésünk a 2018-as évben is folytatódni fog és ennek pótlása sem marad el.

Hotel Azúr Szállodaipari Zrt.

Az első olyan partner, akinél bevezetésre került a Check Out program, mely már más országokban sikeresen működik és most mi is beléptünk erre a piacra, hiszen már az együttműködés indulásakor fantasztikus eredmények születtek, melyek azóta is töretlenek és ezért valamint a kezdeti maximális bizalomért nagyon hálásak vagyunk.

Mellow Mood Hungary Kft.

A 2017-es év végén léptünk kapcsolatba egymással és a kölcsönös szimpátia egy kecskeméti ház egy éves támogatását hozta magával. Reméljük, hogy hosszútávon sikerül elnyernünk a cég bizalmát és egyéb területeken is együtt tudunk dolgozni.

Siemens Zrt.

A Siemens Zrt. egy szegmensében dolgozó kollegákkal a 2016-os évben ismerkedtünk meg és nagyon örülünk neki, hogy az együttműködés folytatódott. Természetesen anyagi támogatást is nyújt a minennapi munkánkhoz, de ezen túl az együttműködés keretében lehetőség van arra, hogy az SOS Gyerekek szakmát tanulhassanak a Siemensben.

Balogh&Medveczky Ügyvédi Iroda

Ahogy az alapítvány fejlődik, úgy nő a munka mennyisége és sokszínűsége is amihez szerencsére sok segítséget kapunk ProBono partnereinktől is, melyek körében idén először üdvözölhetjük a Balogh és Medveczky ügyvédi irodát. Munkájukat ezúton is nagyon köszönjük.

Diákhitel Központ Zrt.

Szintén a tavalyi évben indult együttműködésünk, melynek köszönhetően nagyban hozzájárultak a 14-18 éves középiskolások számára szervezett nyári táborok költségeinek fedezéséhez.

MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.

2015-ben vettünk részt először a MagNet Bank KAP (Közösségi Adományozási Program) programjában és a sikeres pályázat eredménye képpen lehetőség nyílt rá, hogy felújíthassuk a Kőszegi falu játszóterét valamint, hogy mozgásfejlesztő pedagógus foglalkozzon a gyermekekkel. A 2016-os pályázatnak köszönhetően, Orosházán tudunk rekreációs foglalkozást biztosítani az SOS Gyermekfalu által “lefedett” minden korosztály számára, melynek megóvalósítása tavaly kezdődött és az idei évben fejeződik be.

MAVÍR

A pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően a 2016-ban megépített Madárházunk – melynek terápiás jelentősége van a kecskeméti gyermekek életében – fenntartásának egy részét tudjuk biztosítnai.

Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK)

Idén először támogatja az SOS Gyermekfalvakat amibe igyekszik bevonni tagjait is. Nagy öröm számunkra, hogy egyre több hazai üzletember is támogatóink sorába lép valamint, hogy ennek tényét más partnereivel is megosztja.

Mind System Consulting Kft.

Együttműködésünk 2015-ben kezdődött és azóta is kitartó támogatók, melyért nem győzünk elég hálásak lenni, hisz az ilyen tartós és megbízható partnerek segítségével tudunk biztonságos otthon teremteni egyre több gyermeknek.

Panalpina Magyarország Kft.

A Panalpina Magyarország Kft. idén lépett be támogatóink közé. Együttműködésünk – melyben először a dolgozókon volt a hangsúly – a Kőszegi falu karácsonyának támogatásával indult, azonban sokkal több lett belőle és ezzel már nem csak a karácsonyt, hanem egy ház majd’ egy éves fenntartási költségeit fedezni tudjuk ami nagyon nagy segítség.

Szecskay Ügyvédi Iroda

Szintén hosszútávú támogatónk. Fontos számunkra, hogy a hazai cégek ugyanúgy bíznak bennünk és támogatják a munkánkat, mint a nagy nemzetközi cégek, és bizalmukat tartós támogatási szerződéssel jelzik.

Xellia Kft.

A Xellia 2016-ban lépett partnerségbe az SOS Gyermekfalvak Nemzetközi Szervezetével, így a magyar alapítvánnyal is. Lassan hagyománnyá válik a minden évben megrendezésre kerülő Családi Napjukon való részvételünk aminek egy csodálatos lovas farm ad otthont és amit a gyerekek mindig nagyon várnak.

XpatLoop

A minden évben megrendezett karácsonyi eseményük fő pontja az a jótékonysági árverés, melynek bevételéből minket is támogatnak. Az ilyen régóta tartó együttműködések nagyon fontosak számunkra, hiszen tervezhetővé teszik a munkánkat.

Vegye fel vállalati adománygyűjtőinkkel a kapcsolatot!

 

R. Dobó Andrea
andrea.dobo@sos.hu

Mormer Csilla
csilla.mormer@sos.hu