Augusztus 8-án a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának zánkai táborába az SOS Gyermekfalvakból is érkezett egy csapat gyerek. Egyhetes táborozásuk költségeit a T-Mobile fedezi.

A táborozó gyerekek azon túl, hogy betekinthetnek a vízimentők életébe, maguk is gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a mentés mikéntjéről. Az úszásoktatás mellett kipróbálhatják a búvárkodást, a motorcsónakázást, és rengeteg játékos foglalkozáson vehetnek részt.

„Bízunk benne, hogy a vízimentő oktatáson részt vevő gyerekek kedvet kapnak a tanultak alaposabb elmélyítéséhez, és a későbbiekben a vízimentő tanfolyamon szerzett ismereteik nyári munkalehetőségeiket bővítik, elhelyezkedési esélyeiket növelik majd” – mondta Garai Valéria, az SOS Gyermekfalvak kommunikációs munkatársa.

A T-Mobile társadalmi felelősségvállalása részének tekinti az életmentők munkájának segítését, ezért tíz éve mobil távközlési szolgáltatásokkal támogatja a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát. Jóvoltából üzemel a 30 383 8383 számú segélyhívószám, amelyen bármikor közvetlenül elérhető a vízimentő-szolgálat.

Az SOS Gyermekfavak Kecskemétről, Kőszegről és Battonyáról érkező 150 pártfogoltja áprilisban a T-Home Vivicittá budapesti futamán, júniusban pedig a T-Home Gyerek Sziget rendezvényein vehetett részt a T-Home jóvoltából.