2012. augusztus 15-én Balatonfüreden ötödik alkalommal kerül megrendezésre az SOS Gyermekfalu vitorlás bajnokság, melyen mintegy 200 SOS-es gyermek és fiatal juthat el a Balatonra és élheti át a vitorlázás örömét.

Az ERSTE Bank SOS Gyermekfalu Nagyhajós Vitorlásverseny mintegy 60, önként jelentkező vitorlás hajó részvételével valósul meg. A versenypálya a Balatonfüred előtti vízterület lesz a Tihanyi apátság alatt. A gyerekek a Balaton legszebb hajóin, a most felújított Lilafüreden, a híres Nemere II-n, Infinity-n, Black Magic-, Mozarella-, és Rosa nevű hajókon élvezhetik a verseny izgalmait, hogy csak a legismertebbeket említsük. A rendezvény főszervezője, Bakóczy Kálmán, a 40-es cirkáló osztály tizenhatszoros magyar bajnoka, hat éve fáradhatatlanul segíti az SOS gyerekeket, legyen szó nyári munkáról, hétvégi programról, vagy akár tengeri bajnokságról.

A gyerekek az összes magyarországi SOS intézményből – Battonyáról, Kecskemétről, Kőszegről, Séből, Lajosmizséről és Szegedről – érkeznek. Az idén nagyon sok olyan új gyermek is érkezik, akik most először vehetnek részt ezen a különleges programon.

Az idei vitorlásnap az ERSTE Banknak köszönhetően valósul meg, akik már hosszú évek óta, elkötelezett támogatója az SOS Gyermekfalvakban felnövő gyermekeknek. A rendezvény további támogatói: Magyar Vitorlás Szövetség, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton, H2O Magazin X-Trame Studio, Korn Ferry International, UNI Hotel és a Tecon SE.

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit, akik a hajókra szállva kísérhetik figyelemmel az eseményt!