Gyermekek átmeneti otthona jöhet létre a kecskeméti SOS gyermekfaluban, ahol a csecsemőkorú gyerekek anyával együttes elhelyezését is lehetővé válik.

 

TIOP SOS Gyermekfalu KecskemétAz új átmeneti otthon 12 fő befogadására lesz alkalmas. A működés feltételeinek megteremtésével, az akadálymentesített infrastruktúra létrehozásával a szolgáltatás szakmai fejlesztésével, szervezetünk differenciáltabban lesz képes minőségi szolgáltatást nyújtani az átmeneti gondozásba kerülő gyermekeknek számára. A lehetőség, mely jelenlegi ellátórendszerünk szolgáltatásaink bővítésére irányul, a gyermeki jogok, az esélyegyenlőség érvényesülését jelenti azon gyermekek számára, akiknek szülei átmenetileg nem képesek gyermekük gondozását, nevelését biztosítani.

Célunk az, hogy az új kapacitás kialakításával még szorosabb és hatékonyabb együttműködés alakuljon ki Kecskemét városban a gyermekvédelmi alapellátás és szakellátás között annak érdekében, hogy a krízishelyzetbe került család gyermekei és szüleik időben és összehangolt módon kapjanak olyan támogatást, ami növeli családmegtartó erejüket és képessé teszi őket arra, hogy képesek legyenek gyerekeiket a családban nevelni.