Mindenkinek szüksége van egy kuckóra  

 
A 2012 áprilisában benyújtott projekt lehetőséget biztosít az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa által fenntartott, kecskeméti gyermekfalu területén egy, a városban csak nagyon szűkös kapacitásban elérhető szolgáltatási forma: a gyermekek átmeneti otthonának kialakítására.

Olyan gyermekek átmeneti otthonát tervezzük megvalósítani, ami egyben a csecsemőkorú gyerekek anyával együttes elhelyezését is lehetővé teszi.
 

Célunk az, hogy az új kapacitás kialakításával még szorosabb és hatékonyabb együttműködés alakuljon ki Kecskemét városban a gyermekvédelmi alapellátás és szakellátás között annak érdekében, hogy a krízishelyzetbe került család gyermekei és szüleik időben és összehangolt módon kapjanak olyan támogatást, ami növeli családmegtartó erejüket és képessé teszi őket arra, hogy képesek legyenek gyerekeiket a családban nevelni.
 
Az új átmeneti otthon 12 fő befogadására lesz alkalmas. A működés feltételeinek megteremtésével, az akadálymentesített infrastruktúra létrehozásával a szolgáltatás szakmai fejlesztésével, szervezetünk differenciáltabban lesz képes minőségi szolgáltatást nyújtani az átmeneti gondozásba kerülő gyermekeknek számára.

A lehetőség, mely jelenlegi ellátórendszerünk szolgáltatásaink bővítésére irányul, a gyermeki jogok, az esélyegyenlőség érvényesülését jelenti azon gyermekek számára, akiknek szülei átmenetileg nem képesek gyermekük gondozását, nevelését biztosítani.