Táncterápiával integráljuk a szülők nélkül élő kamaszokat az SOS Gyermekfalvakban. Megkezdődtek a Játék-Tér mozgáscsoport foglalkozásai.

A kamaszkorból nem könnyű az út a felnőtté válásig, az önálló, kiegyensúlyozott élet megalapozásáig. Különösen nehéz a dolguk az SOS Gyermekfalvakban felnövő gyerekeknek, akik elveszítették vér szerinti családjukat, s így kevesebb külső segítségre számíthatnak, mint legtöbb kortársuk. Ezért rendkívül fontosak az olyan programok, amelyek felkészítik őket arra, hogy megállják majd a helyüket – hiszen a sikeres életkezdéshez nemcsak anyagiakra van szükség, hanem önismeretre, derűre és jó kapcsolatteremtő -képességre is.

A kecskeméti SOS Gyermekfaluban szervezett Játék-Tér mozgáscsoport célja az volt, hogy a nevelőszülői gondoskodásban élő fiatalok számára olyan csoportfoglalkozást kínáljon, amely tartalmas és örömteli együttlétek alkalmával mélyebb önismerethez és egymással való bizalomtelibb kapcsolódáshoz segíti őket.
A szabad, improvizatív mozgás és tánc, valamint az érintés felszabadító ereje oldja a szorongást, a belsőfeszültségeket. A művészetterápiás eszközökön keresztül a gyerekek megtapasztalhatták saját alkotóerejüket, felfedezhették erőforrásaikat.

A Játék-Tér mozgáscsoport működéséhez a „Projekt az SOS gyerekek reintegrációs esélyeinek növeléséért” teremtette meg a lehetőséget (TÁMOP 5.2.5/A-10/2-2010-0040). A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.