2014. február 3-án kihirdették a „Támogatjuk a családot” Program idei győzteseit. A Dr. Oetker azért hozta létre a „Támogatjuk a családot” Programot, hogy az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekeket és családokat támogassa. Ennek keretein belül nemcsak az SOS-Gyermekfalu Magyarország Alapítvány mindennapi működéséhez járul hozzá, hanem kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy ebbe a tevékenységébe Magyarország családjait, óvodai és iskolai közösségeit és a családokat is bevonja.

A Dr. Oetker 2011-ben hirdette meg első alkalommal a rajzpályázatot, abban az évben mintegy 5500 gyermekrajz érkezett, és összesen több mint 9 millió szavazat gyűlt össze, a 2012-ben zajlott pályázaton már 7000 gyermekrajz vett részt, mindösszesen 16 millió online szavazat gyűlt össze.

A „Támogatjuk a családot” rajzpályázattal a Dr. Oetker, immár harmadik alkalommal hívta összefogásra a közösségeket, hogy fokozottabban figyeljünk a családokra, a család értékeire, valamint a versengésben való részvétellel erősíthessük közösségeink összetartását. A szülő-gyermek kapcsolat, a család, mint egység által képviselt értékek akkor mutatkoznak meg igazán, ha hiányt szenvedünk. Az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek, sajnos, nem vér szerinti szüleikkel élnek.
A Dr. Oetker a „Támogatjuk a családot” Program keretein belül az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványát 2009. óta támogatja. 2014-ben a cél a fiatal felnőtt SOS gyermekek úgynevezett utógondozása, azaz önálló életkezdésük támogatása.

A korábbi évek tapasztalataira alapozva, idén a „Támogatjuk a családot Program” rajzversenyének elbírálása során előtérbe került az, hogy a kisebb települések intézményei, vagy akár nagyobb települések kisebb intézményei egyenlő esélyekkel indulhassanak az anyagi támogatásért folyó versengésben. Ennek köszönhetően alakultak az eredmények is. A heteken át tartó szavazásnak és a közösségek aktivitásának köszönhetően a mintegy 3500 gyermekrajzra idén közel 7 millió szavazat gyűlt össze. A pályázaton egyéni és közösségi díjak kerültek kiosztásra. Közösségi díjak: bruttó 1.000.000.- forintos támogatásban 1 intézmény, Verőce, Géza Fejedelem Református Általános Iskola, további 4 intézmény bruttó 250.000.-forintos támogatásban részesült (Aldebrő, Gyomaendrőd, Jásd, Tiszaföldvár).  Az egyéni díjazottak Dr. Oetker ajándékcsomagot kapnak 3 korosztályban (óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos) az 1-3. helyezettek, valamint a közönség szavazáson legtöbb szavazatot kapott rajzok alkotói.