Soma és Lóri tíz évvel ezelőtt megszeppenve érkezett a battonyai SOS gyermekfaluba. Az őket ért sok-sok megpróbáltatás után eleinte nem is értették, hova kerültek, nem tudták, mi lesz a sorsuk. Hogy alakult életük 2016-ra?

A két fivér lassacskán feloldódott, megismerték és elfogadták az új szabályokat – és nagyon megszerették nevelőanyukájukat, Annus nénit. Az évek során mindkét fiú szenzációs, szeretnivaló egyéniséggé fejlődött.

Soma egyik kedvenc időtöltése a sütés-főzés, nagyon szeret nevelőanyukája mellett sürögni-forogni a konyhában. A karácsonyi készülődést mindketten nagyon élvezték, Soma Annus néni jobb keze volt. „Soma nagyon alapos és precíz, hatalmas segítség volt nekem a konyhában!” – idézte fel a nevelőanya a süteménykészítések időszakát. Mindemellett Soma kiváló képességű, érdeklődő, nyitott gyerek, tavaly félévkor ő lett a gyermekfalu legjobb tanulója. Sokféle tantárgyat szeret, és akár történelemtanárként is el tudná képzelni magát a jövőben.

Lóri nagyon szereti a mozgást, a sportot. Télen szánkózik, hógolyózik, hóembert épít. Nyáron focizással, bújócskával, rollerezéssel üti el az időt. Nagyon szeret horgászni: ha jó idő van, szalad a tóra. Ha rossz idő van, akkor pedig a TV-ben keres magának horgászműsort, amit áhítattal néz. Lóri tavaly karácsony óta gitározni tanul, az újonnan megtanult darabokat mindig eljátssza nevelőanyukájának. „Szeretem, mikor zenél. Jó a ritmusérzéke, ügyes, és szép a hangja is. Öröm hallgatni!” – mondja Annuska néni igazi anyai büszkeséggel.