A NIVEA legfontosabb értékei közé tartozik a család, a meghittség, a közelség. A cég idei akciójának célja, hogy a fogyasztókat is közel hozza ehhez a szemlélethez, ezért most minden egyes eladott NIVEA termék után 1 Ft-ot az SOS Gyermekfalvak lakói kapnak.

A NIVEA több éve támogatja az SOS Gyermekfalvakat, melyek valódi családi hátteret és stabilitást nyújtanak azoknak a gyerekeknek, akiknek ez  nem adatott meg. Az anyagi támogatás mellett a Beiersdorf dolgozói gyűjtöttek már cipőt, ruhát, játékot a gyerekeknek és tavaly a karácsonyfát is a cég vitte a falvaknak. Idei akciójukba szeretnék bevonni a fogyasztókat is, ezért egy olyan mechanizmust alkottak meg, melynek során ők is érezhetik, hogy kézzelfoghatóan tettek azért, hogy a gyerekek mindennapjai könnyebbek legyenek. Így a NIVEA minden szeptember 1. és november 30. között eladott termék után 1 Ft-ot az SOS Gyermekfalvaknak utal.

A Beiersdorf dolgozói idén is gyűjtést rendeznek, hogy karácsonyra új cipők, ruhák és játékok érkezhessenek a gyerekekhez. A NIVEA Szépségpont, a NIVEA márkaboltja pedig minden egyes magyarországi gyermekfalunak egy-egy ajándékcsomaggal kedveskedik.

„Felelős vállaltként kiemelten fontos számunkra, hogy egy olyan ügyet támogassunk, mely összhangban van az értékeinkkel. A NIVEA az elmúlt 100 év során mindig is elkötelezett volt a harmonikus családi élet és a meghittség mellett. Nagyon szomorú, hogy ma Magyarországon számos kisgyermek él, akiknek minden nem adatott meg. Az 1 Ft-os akció célja, hogy ennek a segítségnyújtásnak Önök is a részesei lehessenek és választásukkal közösen támogathassuk a gyermekeket” – emelte ki Thomas Lichtblau, a Beiersdorf Kft. ügyvezető igazgatója.

„Mint az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának ügyvezetője, elmondhatom, hogy az Önök szívből jövő támogatása nagyon sokat jelent a nálunk nevelkedő elárvult gyermekeknek! Eddigi gyakorlatomban szörnyű helyzetből kikerült gyermekeket láttam, elhanyagolt állapotban sokszor testvéreiktől elválasztva. Ők az SOS-ben ismerhették meg először a biztonságot, a gondoskodást. Micsoda megkönnyebbülés volt számukra újra együtt lenni testvéreikkel itt, ahol találtak végre egy olyan helyet, amit otthonnak nevezhettek. Köszönjük, hogy alapítványunk tevékenységét segítik! – mondta Jávorszky Iván, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának ügyvezetője.

Részletes információkat az akcióról a www.nivea.hu weboldalon talál.