Magyarországon közel 22 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Országosan többszáz nevelőszülőre lenne szükség, ha be akarnánk tartani az új jogszabályi előírásokat. Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülőket keres.

A nevelőszülők otthont biztosítanak a családjukból kiemelt, különösen nehéz sorsú gyerekeknek. Jelenleg 5500 nevelőszülő dolgozik az országban, ennél azonban jóval többre lenne szükség. „2014 január elseje óta minden 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni. Ez akkor fog csak teljesülni, ha elég nevelőszülő lesz országosan. Az SOS-ben jelenleg 70 nevelőszülő dolgozik, de folyamatosan keressük az újakat. Jelenleg is Kőszegre és Orosházára toborzunk”- mondja Szilvási Léna, az SOS Gyermekfalvak szakmai igazgatója.

Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülei a hozzájuk kerülő, traumákat átélt gyermekeknek a lehető legbiztonságosabb és legjobb körülményeket biztosítják- akár a gyermekfalvakban, akár a nevelőszülők saját otthonában. Az SOS-ben barátságos házakban laknak a gyerekek, szerető nevelőszülőkkel – többségében anyákkal, de egyre több pár is vállal nevelt gyermekeket. A gyerekek fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén új esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.

Nevelőszülő bárki lehet, aki elhivatottságot érez magában. Az Alapítvány nők, férfiak, egyedülállók, házasok, városiak és vidékiek jelentkezését egyaránt várja a NEVELOSZULO@SOS.HU címen.