Fájdalmas belegondolni, milyen nehéz helyzetben lehet az a család, ahol egy újszülött kisbabára nem irányul kellő figyelem. Eszterke már 3 hónapja él az SOS Gyermekfalvakban, pedig még csak 6 hónapos.

Eszterkét nem várták. Családja nem volt felkészülve az újszülött fogadására. Az otthona hideg és vizes volt, nem kisbabának való. A környezet már az egészségét veszélyeztette. Fiatal édesanyja nem vette komolyan szülői feladatait, többször előfordult, hogy napokra eltűnt otthonról. A kislány egyedül volt és sírt. Azért, hogy szeressék, hogy valakinek ő legyen a legfontosabb.

Most az SOS Gyermekfaluban él. SOS szülei lesik minden kívánságát, SOS apukája szinte le sem teszi, mindig ringatja, pótolni akarja az első három hónap elmaradt öleléseit. A nevelőszülők ügyelnek arra is, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat a vér szerinti szülőkkel sem.

A pici lány nyugodtan, kiegyensúlyozottan figyeli a környezetét, amibe megérkezett: a szeretet és a biztonság világát.Reméljük, hogy a sok szeretet, amit most kap, egész gyermekkorán át vele marad, hogy mindig erőt meríthessen belőle.