Légvárban ugráló gyermekek, vattacukor, pattogatott kukorica és egy kisgyermekekkel teli kocsit elhúzó erőművész volt látható a kecskeméti Chevrolet rendezvényen, amelyen a 100 éves születésnapját ünneplő autógyártó cég képviselői egy Chevrolet Orlando-t adtak át a kecskeméti SOS gyermekfalunak.

A rendezvény háziasszonya jótékonysági nagykövetünk, Barabás Évi televíziós újságíró volt, aki szívvel-lélekkel irányította az eseményeket és ismét fergeteges hangulatot teremtett. A Kecskeméti SE sportolói (Csorvási Milán válogatott kosárlabdázó, Simon Bence Főiskolai Kézilabda VB aranyérmese, Somodi István válogatott röplabdás) sorversenyeket rendeztek a gyermekek számára.
Az esemény középpontjában a 100 éves Chevrolet ajándékának – egy vadonatúj Chevrolet Orlando – átadása állt, amelynek kulcsát Tormási Attila, a Tormási márkakereskedés tulajdonosa, nyújtotta át a kecskeméti SOS Gyermekfalu vezetőjének. A rendezvényen Andrew Higgins, a Chevrolet regionális igazgatója elmondta: „A százéves fennállását ünneplő Chevrolet, az SOS Gyermekfalu nemzetközi szervezet kimagasló munkájának megbecsüléseként döntött úgy, hogy száz autót adományoz az alapítványnak Európa-szerte. Meggyőződésünk, hogy ezen autók nagymértékben megsegítik a gyermekek és SOS anyukáik mindennapjait” Az ajándék átadása után Barabás Éva, az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete, és Sinka Zsolt, erőművész, bemutatták az autót a nagyközönségnek, majd a hangulatot tovább fokozva Sinka Zsolt elhúzta a gyermekekkel teli járművet a gyermekfalu körül.

A kecskeméti SOS gyermekfalu vezetői és dolgozói kitörő örömmel fogadták az ajándék autót, ami elmondásuk szerint a gyermekek szállításában válik majd leginkább segítségükre. „A vér szerinti családdal való élő kapcsolat fenntartása – amely nagyon fontos feladatunk – ezzel a családi „meseautóval” kiválóan megoldható. A Chevrolet által a mai napon szerzett mobilitásunk csodálatos bónusz. Az olyan családok, akik nem engedhetik meg a gyakori utazást, vagy akadályozottak közlekedésükben, betegek, szegények, öregek – is rendszeresen láthatják a nálunk nevelkedő kis hozzátartozójukat. Ez egy olyan különleges „szolgáltatása” az SOS gyermekfalunak, mely a nálunk cseperedő kicsik családi kapcsolatainak erősítését biztosítja. A 6-8 gyermekes SOS családok utazására tökéletes járművet vehettünk át ezen a szép napon. Köszönjük!” – nyilatkozta az átadás után Jávorszky Iván, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának ügyvezető igazgatója.

A születésnapi ünnepség végén a gyermekfalu lakói még egy koncerten is részt vehettek. Janicsák Vecával együtt énekelték a „Boldog születésnapot”. A Penge-Benge Jazz Band sziporkázó muzsikájára táncoltak, majd két hatalmas születésnapi tortát fogyaszthattak el falu apraja-nagyja.