Rendkívüli dolgok történtek a kecskeméti SOS Gyermekfalu sportnapján, ahol a hagyományokhoz híven az alföldi SOS Ifjúsági Házak és a gyermekfalu csapatai mérték össze focitudásukat.

A legügyesebb négyéves

Idén nem jött be a papírforma: a kecskeméti nagyfiúk kerültek ki győztesen a körmérkőzésekből, így nem Lajosmizse IH csapata vihette haza a kupát. A komoly verseny délelőtt kezdődött és hosszú órákon át tartott; pedagógusok, nevelők, fiúk és lányok egyaránt fáradhatatlanul rúgták a bőrt, nem törődve a forrósággal.

Őze Tibor személyében, a Magyar Labdarúgó Szövetség egyik legszakavatottabb edzője is figyelemmel kísérte a rangadót. A nemzeti utánpótlás-neveléssel foglalkozó szakember – aki koordinátorként a focit népszerűsíteni is hivatott a gyermekek körében -, a mérkőzések során több tehetségre is felfigyelt. A kecskeméti utánpótlás csapatban játszó Karazsia Roland és a lánycsapat kiválósága, Nádudvari Julianna kiemelkedően ügyes játékát egy-egy MLSZ focilabdával jutalmazta. Vinnai Peti tévedhetetlen pontossággal, kilencből nyolcszor irányította játszópajtásának kedvenc Miki Egeres labdáját; a négyéves tehetség egy MLSZ baseball sapkát kapott emlékül. A kecskeméti SOS gyermekfalu futball-büszkesége, Bene Misi azonnal kitűnt a mezőnyből, ami nem is csoda, hiszen fociakadémián tanul. A „ballábas” fiú példaképe, Puskás „Öcsi bácsi”, aki az SOS Gyermekfalu FIFA-nagyköveteként néhány éve találkozott, beszélgetett is Misivel.

„A labdarúgás a játék öröme mellett reményt és jövőt is ígér”, írja egy színvonalas női magazin, amelyből beszámolónk címét is kölcsönöztük. A foci, mint második esély. Az SOS Gyermekfalu is második esélyt kíván adni a szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Játékkal is megpróbálunk harcolni a világ gyerekeit sújtó mostoha körülmények megváltoztatásáért.

Köszönjük Őze Tibornak és az MLSZ-nek, hogy részt vállalnak céljaink elérésében!