A mögöttünk álló nehéz hónapokat számtalan vállalati szektor is megsínylette. Szállodai partnereink is közéjük tartoznak, akik még korábban csatlakoztak az SOS Check-out a gyerekekért programjához, hogy segítsenek a szülők nélkül élő gyerekeknek.

Bízunk benne, hogy az újranyitással a turizmus is feléled és mindenhol mérséklődnek a veszteségek, és drukkolunk partnereinknek, hogy átvészeljék ezt az időszakot.

A Check-out programot 3 éve indítottuk, azóta 10 szálloda csatlakozott hozzá. A program lényege, hogy a hotelek egy általuk választott összeget adnak hozzá kijelentkezéskor a vendégek számlájához. A legtöbb szállodában 500,-HUF/szoba a támogatási összeg. Erről már érkezéskor a bejelentő lapon és a szobákban elhelyezett szóróanyagokon tájékoztatják őket. A vendégek kijelentkezéskor eldönthetik, hogy maradjon-e ez az összeg. Visszajelzések alapján a szállóvendégek  98%-a örül, hogy pihenésével egyben jótékonykodhat is.

Az indulás óta a Check-out programból annyi támogatás gyűlt össze, amely több mint 3 SOS ház éves fenntartási költségét biztosítja. Ez óriási segítség az alapítványnak és a nevelőszülői családnak, hiszen ez adja a kiszámíthatóságot, amire nagy szükség van ahhoz, hogy a gyerekek egzisztenciálisan biztonságban érezhessék magukat és megkapják a szükséges fejlesztéseket.

Ezért arra biztatunk minden nyaralni vágyót, hogy válassza kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatást nyújtó partner szállodáinkat, ahol nemcsak jól érezhetik magukat, hanem közben egy jó ügyért is „pihenhetnek”. A mostani járvány helyzet ugyanis az SOS Gyermekfalvakat is nehéz helyzetbe hozta. A koronavírussal szembeni védekezés és a gyermekek otthoni digitális oktatásnak költségei jelentősen megterhelték a családokat és az alapítványt, a növekvő költségekkel párhuzamosan pedig drámaian csökkent a vállalatok részéről érkező támogatás is. Egy apró segítség a nyaralás alatt most hatalmas erővel bír a szülők nélkül élő gyerekek számára.

Köszönjük minden szállodai partnerünknek a bizalmat és a kitartást, hogy ebben a nehéz helyzetben is mellettünk állnak!

Sok szállóvendéget, a minket választó vendégeknek pedig kellemes nyarat kívánunk!