Újra jótékony célú vitorlásverseny a Balatonon. Az SOS Gyermekfalvak lakói is vízre szállnak.

Dummy pictureA hagyományteremtő szándékkal útjára indított kezdeményezés célja, hogy versenyprogramok keretei között élményterápiás céllal, a lelki rehabilitációt elősegítve, kikapcsolódást biztosítson a bármely okból nehéz élethelyzetben lévő gyermekek részére. A sorozat a 45. Kékszalaggal vette kezdetét, majd augusztus 8-án az SOS Gyermekfalu Regattán az SOS Gyermekfalvak lakói próbálhatják ki a balatoni hajózást.
Az esemény fővédnöke Litkey Farkas, tízszeres Kékszalag győztes vitorlázó a 2013-as Kékszalag alkalmával újabb győzelmet aratott.

Dummy picture

A karitatív versenysorozatot rövid idő alatt számos vitorlázó biztosította támogatásáról, lehetővé téve, hogy hajójukkal egy rövid pályaverseny keretein belül kóstolhassanak bele a meghívott gyermekek a vitorlázás élményeibe.
A programok szervezői közül kiemelkedik Bakóczy Kálmán vitorlázó, aki évek óta gondoskodik az SOS Gyermekfalvak kis lakói részére jótékonysági vitorlásverseny rendezéséről.
A gyermekek számára megrendezésre kerülő jótékony célú vitorlásversenyek nagy sikert arattak mind a vitorlázók, mind a meghívott gyermekek körében!