A Dr. Oetker Magyarország Kft. országos rajzpályázatot hirdet óvodák és általános iskolák számára, „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekeknek és/vagy családoknak!” témában.

A Dr. Oetker értékrendjében a család kiemelt szerepet kap. Ez nemcsak a családi otthon melegét édesítő termékeiben jut kifejezésre, hanem áthatja a cég működésének mindennapjait éppúgy, mint azokat a tevékenységeit, amelyekkel a minket körülvevő világ jelenségeire figyel oda. A Dr. Oetker felelősséget érez, hogy a családok létét és fennmaradását támogassa, ezért indította útjára a „Támogatjuk a családot” programot.

Idén Karácsony alkalmából a Dr. Oetker azokra a gyermekekre és családokra szeretné a felhívni a közösségek figyelmét, akik számára a család egy kicsit mást is jelent, olyan gyermekekre, akik nem saját szüleik gondoskodásában nevelkednek.

A „Támogatjuk a családot” program már évek óta segíti az SOS Gyermekfalvak lakóit. Az SOS Gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Céljuk, hogy gondozásunkban a gyermekek szeretetben, tiszteletben nőjenek fel, és kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké váljanak.

A 2012. október 24-én induló Rajzversenyben, magyarországi óvodáknak és általános iskoláknak 2012. december 14-ig 6 hét áll rendelkezésére, hogy pályázati anyagaikat, azaz intézményenként minimum 25db rajzot, elkészítsék a „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekeknek és/vagy családoknak!” témában. Majd azokat a www.tamogatjukacsaladot.hu oldalon található online pályázati felületre feltöltsék. A pályázat elkészítése a honlapon történő intézményi regisztrációval kezdődik, ami még az anyagok elkészülése előtt megtörténhet.

A Dr. Oetker kifejezett kérése a pályázókhoz, hogy a rajzok készítése során beszélgessenek el a gyerekekkel arról, hogy „nem tehetünk arról, hogy milyen körülmények között élünk. Összefogással sokkal könnyebb segíteni mindazoknak, akiknek szükségük van segítségre, figyelemre. Ebben játszik nagy szerepet hazánkban az SOS Gyermekfalu Magyarország, akik családot és otthont adnak olyan gyerekeknek, akiknek nem élhetnek saját szüleikkel. Ebben játszanak fontos szerepet a gyerekek által készített rajzok, hiszen a figyelem, a gondolat az egyik legnagyobb ajándék, amit a többieknek adhatunk, és kaphatunk.”
A pályázat nemcsak a SOS Gyermekfalvak lakói részére szolgál meglepetéssel, hanem a rajzok beküldői is elismerésben részesülnek. A három korcsoport szerinti kategóriában osztanak ki egyéni díjakat, valamint 1+4 intézmény Közösségi díjban részesül. A Közösségi díj, a verseny fődíja, bruttó 1 millió forint, további 4 intézmény díja bruttó 250.000 forint.

A beérkezett rajzok elbírálását nem kizárólag a „Támogatjuk a családot” Program zsűrije végzi. A pályázaton résztvevő rajzok a www.tamogatjukacsaladot.hu oldal Galériájában megtekinthetők, és online szavazni lehet rájuk. A szavazás azért fontos, mert megmutatja, hogy az egyes intézmények közösségei mennyire tartanak össze egy közös cél érdekében, és mennyire tartják fontosnak azt, hogy az általuk a szavazatokkal intézmény nyerhesse el az Egyéni és Közösségi díjakat.