A Siemens Zrt.-nek köszönhetően a következő nehéz időszakban könnyebben tudjuk megoldani utazásainkat, hogy karantén idején is segítsük az ország több pontján szülők nélkül élő gyerekeket.

 

Bár a COVID-19 járvány miatt a minimálisra csökkentettük a szakmai látogatások számát, hogy óvjuk a nevelőszülői családokat és munkatársainkat, néhány utazás ugyanakkor elkerülhetetlen. A bevásárlás, az orvosi vizsgálatok például mind rendszeresen felmerülnek a hétköznapok során. Szegedi, szombathelyi és kecskeméti Ifjúsági Házainkban és helvéciai lakásotthonunkban teljes kijárási tilalom van érvényben, hogy megóvjuk a gyerekeket a fertőzéstől. A fiatalokra itt nevelők vigyáznak váltásban, ők végzik a bevásárlásokat is a 8-10 gyerekre. Arra törekszünk, hogy minél kevesebb kontaktusa legyen a kollégáknak, ezért a nevelők tömegközlekedés helyett autóval járnak be a gyerekekhez, illetve ők is végzik autóval a nagy bevásárlást számukra és viszik őket a halaszthatatlan orvosi kezelésekre.

A Siemens most 5db MOL ajándékkártyával segít nekünk összesen 250 ezer forint értékben, hogy biztonságosabban tudjuk ezeket a szükségleteket kielégíteni és utazásaink kevésbé terheljék az alapítvány költségvetését.

Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek nyújt szerető, biztonságos otthont, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS-be. Azért dolgozunk, hogy egy gyerek se nőjön fel egyedül. Alapítványként adományból tartjuk fenn magunkat, ezért nagy segítség számunkra ez a támogatás.

A Siemens Zrt. évek óta az SOS partnere, legutóbb Anita nevelőszülőnk házának éves fenntartási költségét biztosította.

Köszönjük!

https://youtu.be/dXQlBzxvcqU