Az idei évben is jelentős, összesen 7 millió forintos adománnyal támogatja a WING az SOS Gyermekfalvak munkáját. Az ötmillió forint általános, működési támogatás mellett további kétmillió forint a Recode Your Life program megvalósulásához járul hozzá, amely 100 hátrányos helyzetű, alulteljesítő, magyar és ukrán gyermek felzárkóztatását és fejlesztését segíti.

 

A WING 2018 óta minden évben támogatja az SOS Gyermekfalvak munkáját, idén pedig egy ötmillió forintos általános adomány mellett kétmillió forint célzott támogatással járul hozzá egy speciális, hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására kidolgozott program megvalósításához. A Recode your life by SOS egy egyéves program alulmotivált, alulteljesítő, hátrányból induló gyerekeknek. Az SOS Gyermekfalvak és a Global Human Dignity Foundation (GHDF) által közösen indított program 100 hátrányos helyzetű gyereknek – 80 magyarnak és 20 ukrán menekült számára – nyújt személyiségfejlesztő, önbizalomépítő támogatást, valamint angoloktatást és kódolási órákat. A program szakemberei a gyerekekre szabott módszerekkel, a családdal együttműködve speciális motivációs eszközökkel dolgoznak azért, hogy a lehető legjobban felkészítsék őket a munkaerőpiacra, abszolút egyénre szabott figyelemmel, felzárkóztatást segítő átfogó programmal. A programban résztvevő fiatalok ösztöndíjat is kapnak, ami azontúl, hogy motivációs eszköz, pénzügyi ismereteket is segít elsajátítani.

A tudás, amit a Recode your life by SOS kurzus résztvevői megszerezhetnek nem csak a gyerekek magánéletét, de a szakmai jövőjüket is megalapozhatja. Nagyon örülünk, hogy a támogatásnak is köszönhetően meg tudjuk valósítani az idén a programot, amely a magyar gyermekek mellett a háború elől a hazánkba menekült ukrán gyerekeknek is segítséget nyújt” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

A fiatalok jelentik a sikeres jövő zálogát. Vezető hazai és regionális ingatlanvállalatként éppen ezért fontos számunkra, hogy segítsük a fiatalabb generációk fejlődését, és támogassuk azokat is, akik hátrányból indulnak, vagy nagyobb nehézségeket kell leküzdeniük az érvényesüléshez. Ezért döntöttünk úgy, hogy az SOS Gyermekfalvaknak 2018 óta rendszeresen nyújtott adományunkon felül az idén a Recode your life by SOS programra is biztosítunk hozzájárulást. Fontos szempont volt számunkra, hogy a program a háború elől hazánkba menekült ukrán gyermekekre is kiterjed” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

Több mint húsz éves fennállása során a WING arra törekedett, hogy a tevékenysége, illetve a fejlesztésében elkészült épületek ‒ amellett, hogy építészeti és funkcionális hasznot jelentenek ‒, nemzetgazdasági és társadalmi értéket is képviseljenek. Ez a hosszú távú megközelítés jellemzi a vállalat társadalmi ügyeket felkaroló tevékenységét is: így a WING CSR-stratégiájának keretében elsősorban a gyermekek, fiatalok felzárkóztatását és tehetséggondozását támogatja. A kétezres évek elejétől kezdve a vállalat által nyújtott támogatások sora lefed gyermekkórház támogatást inkubátoradományozás formájában, gyermekprogramok megvalósulásának támogatását, hosszútávú gyermekalapítványi támogatásokat, ösztöndíjprogram indítását, valamint játszótér építést is.

 

A WING-ről

A WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége, emellett jelentős régiós ingatlanpiaci szereplő, többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment.

A WING 1999-es alapítása óta mintegy 1,1 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett Magyarországon. A WING a hazai ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodafejlesztéseken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlan projektek. Vezető nagyvállalatok partnereként azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújt hosszú távon megoldást. Magyarország egyik legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozásaként világszínvonalú épületeket valósít meg, Budapest arculatát meghatározó projekteket fejleszt. Kiemelt célja, hogy az épületek környezettudatosan, a dolgozók jóllétét, egészségének megőrzését támogatva valósuljanak meg. A fejlesztések során az energiahatékony működés, a környezettudatos anyaghasználat, a tudatos vízfelhasználás, az optimalizált világítás, a környezettudatos gépészeti technológiák és hulladékkezelés meghatározó szempontok.

A vállalat fejlesztései között található többek között az ország legmodernebb és legnagyobb, egy épülettömbben megvalósult irodaháza, a Magyar Telekom és a T-Systems új székháza, az Ericsson és a Siemens-evosoft Duna-parti székháza, az East Gate Business Park, a WizzAir oktató központ, az ibis Styles Budapest Airport Hotel , a B&B Hotel Budapest City, a GOBUDA Mall bevásárlóközpont, Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont, valamint WING lakóingatlanfejlesztő üzletágának, a LIVING lakóparkjai; a Kassák Residence, a Metropolitan Garden és a Park West 1 lakóparkok. Jelenleg fejlesztés alatt áll a Liberty Irodaház, a LIVING Kassák Passage, a Kassák Terrace, a Park West 2 és a Le Jardin lakóprojektjei, valamint a HOP Passage irodaház a Hungária Office Parkban, és az East Gate PRO. Emellett a vállalat tulajdonában áll számos irodaház, illetve az Airport City Business Park.

Bővebb információ: www.wing.hu