Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával a közeljövőben az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtő munkatársai Győrben is toborozhatnak rendszeres adományozókat. Az állami gondoskodásba kerülő gyerekeknek otthont és családot biztosító alapítvány munkatársaival mostantól a győri lakosok is bármikor összefuthatnak az utcán.

 Ma 23 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad családot nevelőszülőknél. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt kerültek gyermekvédelmi gondoskodásba. Az SOS Gyermekfalvak közel hét évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi szervezet. Öt kontinensen 134 országban van jelen, Magyarországon 1983 óta működik.

Az alapítvány többségében magán- és vállalati adományokból tartja fenn magát, a 400 gyermek felneveléséhez azonban stabil és kiszámítható egzisztenciális háttérre van szükség. A fiatalok fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat. A családjuktól elszakított gyerekekkel pszichológus foglalkozik, hogy feldolgozhassák az őket ért traumákat.

Az SOS két éve új adománygyűjtési formát vezetett be. Az utcai egyéni adománygyűjtés, a Face-to-Face (F2F) egy közvetlen párbeszéden alapuló adománygyűjtési forma, amikor megbízott adománygyűjtők (a facerek) az utcán szólítják meg a járókelőket, bemutatják nekik röviden az SOS Gyermekfalvak tevékenységét és felkérik őket támogatónak. A facerek 2017-ben közel 10 ezer emberrel beszélgettek az SOS Gyermekfalvak munkájáról és a gyermekvédelembe kerülő gyerekekről, 1000 új támogatót szereztek.

Budapest, Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár és Eger után már Győrben is találkozhatnak az SOS munkatársaival a lakosok. Köszönjük Győr támogatását!