Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa is arra kéri a képviselőket, képviselőjelölteket, hogy segítsék a gyermekjogok védelmét és teljesülését az egész világon!

A Gyermeki Jogok Kiáltványa – amit közösen fogalmazott meg az Eurochild, az UNICEF, az SOS Gyermekfalvak Nemzetközi Szervezete, a Save the Children és számos más nemzetközileg is elismert gyermekjogi, gyermekvédő szervezet – felhívja a figyelmet arra, hogy a következő Európai Parlamentnek biztosítania kell minden intézményi kapacitást a gyerekek érdekeinek érvényesítésére minden területen, illetve számon kell kérnie minden EU-s intézményen a meglévő törvényi kötelezettségek betartásának ellenőrzését.  
 


A 2014. május 25-i Európai Parlamenti választások közeledtével mi is felkértük az EP jelölteket, megválasztásuk esetén támogassák és ösztönözzék az EU-t, hogy minden szakpolitika és intézkedés középpontjában a gyermeki jogok álljanak, hiszen minden gyermeknek függetlenül szociális, családi és egészségügyi hátterétől joga van a boldog gyermekkorhoz és a jó minőségű ellátásokhoz!  
 

Tudjon meg többet a kiáltványról: www.childrightsmanifesto.eu