Miért kerül egy gyermek nevelőszülőkhöz? Milyen esélyei vannak visszatérni a vér szerinti családjába? Milyen jövő vár rá, ha állami gondoskodásban nő fel? Hogy zajlik a nevelőszülők élete? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Gyereksorsok.hu blogunk.

A Gyermekek Világnapja alkalmából elindított blogunk  közérthetően, olvasmányosan szeretne mesélni a gyermekvédelem világáról. A blogon hetente új cikk mutatja be a gyermekvédelem hazai intézményeit és szereplőit, a gyermekek nevelőit, illetve mindenekelőtt a gyermekeket.
Az első cikkcsokorban szerepel egy beszélgetés egy tíz éves kislánnyal, egy terhesen állami gondozásba került kamaszlánnyal, egy beszámoló egy nevelőanya napjáról és a nála nevelkedő gyermekek kilátásairól.
A későbbiekben lesznek interjúk szakemberekkel, és olyan témákat is tárgyal majd az oldal, amelyek minden szülő és pedagógus érdeklődésére számot tartanak, például a gyermeki agresszió kezelése vagy a bántalmazás felismerése.

A Gyereksorsok.hu szeretné a széles olvasóközönséghez közel hozni a gyermekvédelem témáját, eloszlatni az előítéleteket, emellett egyfajta tudástárat nyújtani a szakembereknek.

A blogon szereplő gyermekek személyiségi jogait védik, a megjelenő gyerekek nevét megváltoztatták, a fotók nem őket ábrázolják. A szerzők az SOS Gyermekfalvak munkatársai.

Jó olvasást!  http://gyereksorsok.hu/