Az SOS Gyermekfalvak részt kíván venni a szülők nélkül Magyarországra érkező kiskorú menekült gyerekek elhelyezésében, ezért bővíti tevékenységét. Befogadószülőket keresünk, akik menekült gyerekekről gondoskodnának átmenetileg saját otthonukban.

 

Amikor egy gyermek veszélynek van kitéve háború, vagy akár természeti katasztrófa miatt, fel kell lépnünk annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban kiemeljük a vészhelyzetből, átsegítsük a krízisen és biztonságba helyezzük. Az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezete több évtizedes tapasztalattal rendelkezik humanitárius katasztrófák kezelésében, számos országban aktívan részt veszünk vészhelyzetek megoldásában.

Ezt a nemzetközi tapasztalatot felhasználva bővítjük a menekült gyermekek segítését célzó programunkat Magyarországon. A gyerekkorú menekültek és kiemelten a kísérő nélküli kiskorú menekültek különösen sérülékeny csoport. Minden támogatást meg kell kapniuk ahhoz, hogy a vándorlásból adódó veszélyeztetettség csökkenjen. A kiskorú menekültek potenciális áldozatai lehetnek az emberkereskedelemnek, prostitúciónak, szervkereskedelemnek. A magyar állam területén tartózkodó minden kiskorút megillet a gondoskodás és a védelem, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű. Menekült programunkat ezért új szakmai tevékenységgel bővítjük: befogadószülőket keresünk menekült gyermekek mellé.

Bővebb információ ITT.