Kiválasztották a KPMG Felelős Társadalomért Program idei nyerteseit. A KPMG idén a Habitat for Humanity Magyarország Alapítványt, a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítványt, a NESsT EUROPE Nonprofit Kft-t és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványát támogatja pro bono szolgáltatással, közel 2,5 millió forint pénzadománnyal és 14 számítógéppel.

A KPMG magyarországi irodája 2009-ben azzal a céllal indította el a „Felelős Társadalomért Program” címet viselő társadalmi befektetési programját, hogy segítse az oktatás és egészségügy területén működő, közhasznú szervezeteket működésük fenntarthatóságában, átláthatóságának és hatékonyságának fejlesztésében. A KPMG non-profit szervezeteknek és az idei évtől társadalmi vállalkozásoknak is kínál pro bono szakmai támogatást, működési költségek fedezésére fordítható pénzadományt, valamint lecserélt számítógépeket.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa részvételt nyert a KPMG Akadémia nyílt képzési programjába.
„Több mint 70 pályázat érkezett az idei felhívásunkra, a civil szervezetek és társadalmi vállalkozások idén főként a KPMG Akadémia által nyújtott képzések és üzletihatékonyság-fejlesztési megoldásaink iránt érdeklődtek. Ebből is látható, hogy a szervezetek nyitottak a tanulásra, fejlődésre, és úgy látják, hogy a KPMG ebben nagy segítséget tud nyújtani számunkra”– mondta Szabó István, a KPMG vállalati felelősségvállalási menedzsere.

Gosztonyi Gábor, ügyvezető igazgató a következőket mondta: „Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa nevelő családokat hoz létre a családjukat valamilyen okból elvesztett gyermekek számára. Programjainkon keresztül abba az irányba tereljük gyermekeinket és fiataljainkat, hogy beilleszkedjenek a társadalomba, sikeresen tudják elkezdeni saját önálló életüket és az ő gyerekeik már ne kerüljenek ismét az ördögi körbe. Idén az oktatási projektünkhöz szükséges szakemberek – egy pszichológus, két család- és utógondozó és egy fejlesztő pedagógus – egy havi bérköltségével segíti a KPMG az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa azon törekvését, hogy családi hátterük ellenére a gyermekek kiteljesíthessék önmagukat, a társadalom értékes tagjaivá váljanak. A KPMG Felelős Társadalomért Program keretében szervezetünk egy munkatársa a KPMG Akadémia nyílt képzési programjában is részt vehet. A Projektmenedzsment Mesterkurzust elvégezve hosszú távon tudja majd egy kollégánk ezt a tudást kamatoztatni, ezáltal továbbra is a gyermekek tudnak a fókuszunkban maradni, hatékonyabbá téve munkaerőnket.”