A hamarosan befejeződő Barátok közt rajongói számára különleges lehetőség nyílik arra, hogy kedvenc sorozatuk sokat látott tárgyai közül magukénak tudhassanak néhányat. Július 1-jétől jótékonysági árverés indul, melyen ikonikus kellékekre, díszletelemekre, jelmezekre lehet licitálni. Az SOS Gyermekfalvakat támogató aukció a sorozat utolsó epizódjai után még több, mint egy napig tart, így az ereklyékre 2021. július 18-án 21:00 óráig lehet licitálni.  

A közönséget hatalmas lázban tartja, hogy miként fejeződik be a történet; mi lesz a Berényi Kft-vel és a Rózsa Kávéházzal, hogyan alakul Nóra, Levente, Claudia, Egon, Aliz, Zsolt, Vili bácsi, Bözsi mama, Gigi, Olivér és a többi szereplő sorsa. Mindez csak az utolsó epizódban derül ki, de a sorozat igazi rajongói addig is licitálhatnak kedvenceik használati tárgyaira, hogy jó célt támogassanak ezzel.  

Hazánk meghatározó napi sorozatának alkotói szerették volna az elmúlt 23 év sikereit és a nézők szeretetét megköszönni azzal, hogy egy darabot megőrizhetnek kedvenc sorozatukból. Így a Vatera.hu-n https://www.vatera.hu/baratokkozt induló árverésen virtuális kalapács alá kerül – többek között – a Rózsa Kávéház cégtáblája, étlapja, söralátétjei, Bartha Zsolt kellékpisztolya, Berényi Claudia kávés szettje, Gizi tarot kártyája, Berényi Miklós pizsamája és köntöse, Novák Laci kisboltjának egyik szekrénye, a Mátyás király téri ház gangjának korlátja, de Magdi anyus utoljára viselt otthonkája, valamint az ominózus papírgalacsin is. Minden tárgy mellé a szereplőktől személyre szóló üzenetet kapnak a sikeres licitálók, akik a befolyt összeggel az SOS Gyermekfalvakat támogatják. 

Ezzel egyidőben az RTL Klub búcsúkampányt indít az elköszönő Barátok közt tiszteletére, melynek keretében július 1-jétől plakátokon idézi fel az elmúlt közel két és fél évtized meghatározó pillanatait a 4-6-os villamos vonalán, „Köszönjük a 23 közös évet!” címmel. 2021. július 17-én szombaton 20:00 órakor tűzi műsorra hazánk ikonikus napi sorozatát, a Barátok közt utolsó, 10.455-10.456. epizódjait.  

A sorozat ereklyéire pedig július 18-án 21:00 óráig lehet licitálni az alábbi linken: https://www.vatera.hu/baratokkozt 

 

A műsor hivatalos oldalai:  

https://rtl.hu/rtlklub/baratok/   

https://www.facebook.com/BaratokKoztOfficial  

https://www.instagram.com/baratokkozt_hivatalos/